Prvi samouslužni automati ovog tipa u Bosni i Hercegovini

Ministarstvo saobraćaja KS i UniCredit Bank omogućili plaćanje parkinga bankovnim karticama

Sponzorisani tekst
14.03.2018 10:39

Potraga za parking mjestom dodatno se oteža kada shvatite da nemate par kovanica za plaćanje parking karte. Kako više ne biste svoje dragocjeno vrijeme trošili na traženje sitnog novca i kovanica za plaćanje parkinga, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo u saradnji sa UniCredit Bank, predstavilo je novu mogućnost za plaćanje parking karte.  

Novo postavljeni parking automati daju mogućnost plaćanja korištenjem platnih kartica. Na parkomatima je omogućeno i beskontaktno plaćanje na 15 lokacija. Ovo su prvi samouslužni automati ovog tipa u Bosni i Hercegovini, te omogućavaju prihvat kartica korisnicima Mastercard, Maestro i VISA kartica. Automati se nalaze u centru i staroj jezgri Sarajeva na lokacijama: Hotel Europa, most Skenderija, Vijećnica, u ulici Branilaca Sarajeva na dva automata, u ulici Mis Irbina na tri automata, u ulici Musala također dva automata, u ulici Isa-Bega Isakovića, tri automata u ulici Obala Kulina bana, te u ulici Reisa Dž. Čauševića.

Da podsjetimo, beskontaktna plaćanja bez unosa sigurnosnog PIN-a moguća su do iznosa od 30,00 KM. Za plaćanje parkinga je dovoljno prisloniti platnu karticu koja omogućava beskontatno plaćanje, te samo u par koraka završiti kupovinu parking karte.

NA VRH