Austrija&Bosna hotel*****, adresa jedinstvenosti, luksuza i različitosti

Sponzorisani tekst
15.05.2018 13:05

Hotel je projektovan u doba Austro-Ugarske vladavine u Bosni i Hercegovini kada je projektovana i izgrađena većina urbanih objekata i hotela u Sarajevu.

Od tada Austria & Bosna Hotel ***** baštini tradiciju elitnog turizma na Ilidži, Sarajevu, Bosni i Hercegovini kada je bio i rezidentni hotel austrougarskog prestolonasljednika Franza Ferdinanda.

10. maja 2018. godine kompanija Hoteli Ilidža je kompletirala investiciju i otvarila svoja vrata u Hotelu Austria & Bosna ***** jedinstvenim potrebama naših gostiju od ugodnog komfora, jedinstveno opremljenih soba/apartmana i restorana, preko savršeno uređenih konferencijskih prostora do uživanja u wellness & spa centru.

Hotel Austria & Bosna osigurava vrhunsko zadovoljstvo sa pet zvjezdica u jedinstvenoj hotelskoj ponudi u Sarajevu.

GENERALNE INFORMACIJE O HOTELU

-115 SMJEŠTAJNIH JEDINICA, 250 LEŽAJA

-12 APARTMANA MEĐU KOJIMA JE I PREDSJEDNIČKI APARTMAN FRANZ FERDINAND RESTORAN AUSTRIA A LA CARTE SA LJETNOM BAŠTOM I POGLEDOM NA FONTANU I RESTORAN BOSNA SA LJETNOM BAŠTOM I POGLEDOM NA PARK – KAPACITET DO 500 OSOBA

-KONGRES SALE – KAPACITET DO 300 OSOBA

-BAZEN, WELLNESS CENTAR, PARKING I GARAŽA

Otvaranje hotela Austria & Bosna u kategoriji 5 zvjezdica je nastavak realizacije poslovne vizije Uprave Hoteli Ilidza kojoj su prethodile investicije potpune obnove Hotela Terme od 2003. godine, hotela Hercegovina i Crystal sa 4 zvjezdice 2007. i 2008. godine koji su bili potpuno devastirani ratnim razaranjima kao i hotel Austria & Bosna, izgradnja Kongres centra Terme 2013. godine te turističkog naselja Oaza u kategoriji 5 zvjezdica sa potpunim turističkim sadržajem: 12 vila, 60 smještajnih jedinica, restoran Oaza, sportski tereni i kamp.

U budućnosti kompanija će realizirati izgradnju novog restorana na Vrelu Bosne pored već postojećeg restorana Labud, koji će upotpuniti turističku ponudu grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Hotel Austria & Bosna ***** predstavlja dragulj u hotelskoj ponudi Sarajeva, i ispuniće sva vaša očekivanja kada su u pitanju smještaj, organizacija poslovnih događaja, proslava, svečanih okupljanja.

Naši iskusni organizatori događaja pomoći će vam da svoju kompaniju predstavite na najbolji mogući način i bit će nam zadovoljstvo da vam pružimo sve potrebne informacije o raspoloživim ponudama, datumima i cijenama.

Hotel su svečano otvorili g. Alija Budnjo, predsjednik Uprave Hoteli Ilidža d.d. i vlasnik kompanije, g. Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i g. Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Posjetite Hotel Austria & Bosna ***** u Sarajevu, BiH - u prekrasnom dijelu Evrope i budite naš dragi gost!

Osjetite duh tradicije u novoj luksuznoj pojavnosti! Dobro došli!

NA VRH