Amko komerc: Musaka od patlidžana

Sponzorisani tekst
05.06.2018 11:50
A
A
A

Sastojci: 4 velika patlidžana, 2 glavice luka, 1 kg mljevenog mesa, 2 čehna bijelog luka, brašno, so, biber, 2 jaja, 4 kašike milerama, 2 kašike paradajz pirea, 1,5 čaša vode.

Priprema:

1. Patlidžan očistite, izrežite na kriške i ostavite posoljen da malo dostoji.

Obrišite ga kuhinjskim papirom, uvaljajte u brašno i pecite u pouljenoj tepsiji u maksimalno zagrijanoj rerni 15-ak minuta sa jedne i isto toliko sa druge strane.

2. Sitno isjeckajte luk i dinstsjte dok ne omekša. Dodajte meso, bijeli luk, paradajz pire i vodu i dinstajte dok ne bude gotovo.

3. U namašćenu tepsiju prvo poredajte sloj patlidžana, pa sloj mesa i redajte dok ne potrošite smjesu.

4. Pecite 20-ak minuta na 180 stepeni. Umutite jaja i mileram te posolite i zalijte gotovu musaku. Pecite još 20 minuta dok ne porumeni.

Više pročitajte na zvaničnoj stranici Amko komerca