Tradicionalno obilježavanje „Dana sa Apotekama Sarajevo“

Vaš apotekar - ekspert za jačanje imuniteta

Sponzorisani tekst
11.10.2018 12:22

U periodu od 11. do 13. 10. 2018. godine Javna ustanova „Apoteke Sarajevo“ nastavlja, već tradicionalno, obilježavanje „Dana sa Apotekama Sarajevo“, ovaj put pod sloganom „Vaš apotekar - ekspert za jačanje imuniteta“. 

Da bi hladnije dane dočekali spremni i zimu proveli bez bolesti, neophodno je preventivno djelovanje. Ključ dobrog stanja organizma leži u stalnom jačanju imunog sistema.

Jesen je period kad veliki broj nas zbog hladnije temperature unosi manje vode i drugih tekućina u organizam, manje vremena provodi na svježem, zdravom zraku i suncu, slabije se kreće, što doprinosi slabljenju organizma.

Velika greška osoba koje rade su, osim smanjenog unosa vode, i neuravnotežena prehrana te nedostatak fizičke aktivnosti. Niže temperature i smanjivanje dnevne svjetlosti, umor zbog obaveza i stresa, okolnosti su koje zahtijevaju da se naš organizam i imunitet prilagode. Jak imunitet je osnovni saveznik u borbi organizma protiv virusa i bakterija, ali i bolesti koje oni izazivaju.

Posjetite svoju najbližu ''Apoteku Sarajevo'' i informirajte se na koji način preventivno djelovati i zaštititi svoj organizam pred hladne zimske dane koji nas očekuju.

Kompletan asortiman „Galas“ proizvoda moći ćete kupiti po sniženim cijenama od 20 posto.

Jer mi brinemo za Vaše zdravlje!

Vaše Apoteke Sarajevo

NA VRH