BAT ušao u partnerstvo s McLarenom

Sponzorisani tekst
12.02.2019 12:19

British American Tobacco (BAT) ušao je u globalno partnerstvo s automobilskom grupacijom McLaren, a sarađivat će na razvoju napredne tehnologije i inovacijama usmjerenima na portfolio novih proizvoda s potencijalom smanjenja štete, u kojem je BAT vodeća komanija na svijetu. 

Višegodišnje partnerstvo usmjereno je na ubrzanje transformacije duhanskog poslovanja kojom BAT svojim korisnicima želi ponuditi što širi portfolio proizvoda s potencijalom smanjenja štete te im na taj način osigurati ”A better tomorrow” (Bolje sutra).

Dio partnerstva odnosi se na saradnju BAT-a sa kompanijom McLaren Applied Technologies, prvenstveno u razvoju baterija, naprednih materijala i dizajnu proizvoda. Kompanije će razvijati i dijeliti industrijsko znanje te iskustvo u proizvodnim procesima i inovacijama.

Partnerstvo s McLarenom omogućit će ubrzanje ostvarenja BAT-ove ambicije o transformaciji duhanskog poslovanja u smjeru ponude potencijalno manje rizičnih duhanskih i nikotinskih proizvoda.

Partnerstvo je dodatno zbližilo dvije kompanije koje dijele strast za tehnologijom, inovacijama i dizajnom, ali i uvjerenje da je svrha poslovanja pružiti vidljiv i smislen društveni napredak.

Kao globalni partner momčadi McLaren Formula One, BAT će biti istaknut na bolidima i drugim sponzorskim pozicijama tokom cijele sezone, u skladu s pravilima i pratećom regulativom. S predstavljanjem novog McLaren bolida za sezonu 2019. koje je najavljeno za 14. februar, BAT će otkriti svoju novu platformu ”A Better Tomorrow”.

Komentarišući parterstvo, Kingsley Wheaton, BAT-ov izvršni direktor marketinga, izjavio je:

“Izuzetno smo ponosni i uzbuđeni zbog ovog partnerstva koje će nam omogućiti da dodatno ubrzamo transformaciju kompanije i tempo inovacija. Partnerstvo promatramo kao istinsku globalnu platformu koja će dodatno istaknuti naše proizvode s potencijalom smanjenja štete koje razvijamo pod brendovima Vype, Vuse i Glo. Inovacije i tehnologija podržat će našu viziju stvaranja “boljeg sutra” za naše korisnike širom svijeta”.

Zak Brown, izvršni direktor McLaren Racinga izjavio je:

“Pozdravljamo ulazak BAT-a u McLaren tim i podržavamo njihovu ambiciju ostvarenja smislene i nezaustavljive promjene temeljene na inovacijama. Transformacija BAT-a je središnja tačka ovog partnerstva i zadovoljni smo što svojim iskustvom i ekspertizom možemo podržati i ubrzati njihovu ambiciju”.

O British American Tobacco-u

British American Tobacco (BAT) je vodeća globalna kompanija sa širokim portfoliom proizvoda namijenjenih milionima korisnika širom svijeta. BAT zapošljava preko 55.000 ljudi, ima 42 fabrike širom svijeta, a tržišni je lider na više od 55 tržišta.

Strateški portfolij sastoji se od globalnih brendova i sve većeg raspona proizvoda s potecijalom smanjenja štete koji se sastoji od e-cigareta, uređaja za zagrijavanje duhana, duhana za oralnu upotrebu i raznih nikotinskih proizvoda. Proizvodi s potencijalom smanjenja štete trenutno su dostupni na 28 tržišta širom svijeta, a taj broj konstantno raste.  

Tržišna kapitalizacija BAT-a iznosi oko 61,7 milijardi britanskih funti.

NA VRH