RAMAZAN Amko komerc

Musaka od patlidžana

Sponzorirani tekst
17.05.2019 09:52

Priprema:

1. Patlidžan ogulite, isijecite na kolutove, posolite i ostavite pola sata da pusti vodu.

2. Kolutove obrišite salvetom i ispržite na roštilju ili u tavi s minimalno ulja.

3. Na maslinovom ulju propržite sitno sjeckani crni luk, dodajte meso, začinite po želji (so, biber, ruzmarin, bosiljak), zalijte vodom ili supom od kocke i dinstajte oko 15 minuta. Na polovini dinstanja dodajte sitno isjeckani ili zgnječeni bijeli luk.

4. Paradajz ogulite i isijecite na kolutove ili kocke.

5. Od 2 kašike putera i 1 kašike brašna napravite zapršku, dodajte oko 2 dl toplog mlijeka, posolite, pobiberite. Miješajte kašikom dok se ne zgusne.

6. Sir narendajte ili izrežite na tanke šnite.

7. Veću vatrostalnu posudu premažite uljem i redajte kolutove patlidžana, meso, oguljeni paradajz, bijeli (bešamel) sos, rendani sir i tako dok ne utrošite sav materijal, a na vrhu neka bude patlidžan.

8. Preko svega prelijte malo soka od paradajza i stavite u prethodno zagrijanu rernu. Kada je gotovo, pospite preostalim sirom i vratite još 5 minuta da se sir istopi.

Više pročitajte na zvaničnoj stranici Amko komerca

NA VRH