RAMAZAN Amko komerc

Imam baildi

Sponzorirani tekst
19.05.2019 09:50

Priprema:

1. Patlidžane prepolovite i isjeckajte im sredinu. Posolite i ostavite 15 minuta da stoje. Zagrijte rernu, patlidžane posušite i poredajte u tepsiju. Nauljite ih i ostavite 20 minuta da se peku, povremeno zalijevajući uljem.

2. Kada se ohlade, izvadite meso patlidžana i stavite sa strane. Luk izdinstajte, dodajte bijeli luk i cimet i pržite jednu minutu. Dodajte meso iz patlidžana. Dodaje i isjeckani paradajz.

3. Kuhajte 10 minuta, dodajući po potrebi malo ulja. Na kraju dodajte peršun.

4. Polovine patlidžana poredajte po tepsiji, uspite u njih pripremljenu smjesu i poprskajte uljem. Pecite 15 minuta na 200 stepeni.

Više pročitajte na zvaničnoj stranici Amko komerca

Komentari

NA VRH