PROMO

Ćevabdžinica Hari, savremeni čuvar tradicionalnih vrijednosti

Najpoznatiji ćevapi u regionu...

Sponzorisani tekst

Travnik, grad u samom srcu Bosne i Hercegovine u svijetu je prepoznatljiv po mnogočemu, a posebno se izdvaja od svih drugih zbog svoje nesvakidašnje kulturno-historijske baštine i znamenitog prirodnog naslijeđa, ali jedinstvenim ga čini i njegova prepoznatljiva gastro ponuda.

Ako već ne znate šta i gdje jesti u Travniku, ukoliko savjet potražite na „TripAdvisor“, polaznoj tački svakog putovanja i najposjećenijoj turističkoj stranici za razmjenjivanje turističkih iskustava, brojni zadovoljni gosti iz svih dijelova svijeta preporučit će vam ćevabdžinicu Hari.

Domaći i strani turisti su ćevabdžinicu Hari ocijenili kao nezaobilaznu gastro lokaciju i mjesto koje se obavezno mora posjetiti u Travniku, ali i kao mjesto gdje su probali najbolje ćevape u cijelom svijetu.

Naši ćevapi često osvajaju visoke pozicije na svjetskim top listama najboljih jela, a već nekoliko puta su nominovani na listi najboljih jela internetske stranice „TasteAtlas-World food atlas“ koja rangira najbolje svjetske delicije. Početkom godine, među 100 najboljih jela iz cijelog svijeta, ćevapi su zauzeli respektabilnu drugu poziciju, a ćevabdžinica „Hari“ se pozicionirala na prvo mjesto u Travniku kao jedinstven bh. brend koji već tri decenije kontinuirano osvaja cijeli region tradicionalnom kvalitetom.

Danas, ćevabdžinica „Hari“ zauzima veoma značajno mjesto u okviru turističke gastro ponude grada Travnika zahvaljujući nadaleko čuvenim "Harijevim" ćevapima, ali i kontinuiranoj i kvalitetnoj dugogodišnjoj porodičnoj tradiciji koja datira još iz 1989. godine.

Već izvjesno vrijeme menadžment ćevabdžinice Hari brojnim aktivnostima inicira potrebu zaštite i brendiranja travničkog ćevapa kao prepoznatljivog i jedinstvenog bh. autohtonog proizvoda. Stoga su simbolično baš, na prvi dan proljeća, ove godine, dan kada se i priroda budi, napravili najveću i najautentičniju porciju ćevapa (2160), koju su degustirali brojni Travničani, s ciljem ukazivanja na značaj buđenja i zaštite našeg proizvoda.

Iako se svrstavaju pod isti naziv, uočljive su regionalne razlike u recepturi, ali i obliku i izgledu ćevapa u BiH. Travnički ćevap, pored svojstvenog mirisa i ukusa, također izdvaja i čini posebnim i prepoznatljiva "pitica", koju na poseban način spravljaju travnički pekari.

Ćevabdžinica Hari tokom cijele godine predstavlja omiljeno mjesto okupljanja porodice i prijatelja, a iftari su posebne noći u mjesecu Ramazanu kada uživaju sva čula, a ćevapi svojim jedinstvenim mirisom i ukusom osvajaju i ona najzahtjevnija nepca.

Miris koji neodoljivo podsjeća na tradiciju i ukus koji nas uvijek rado vraća domu, nedvojbeno su jedinstveni simboli našeg najpoznatijeg nacionalnog specijalitet. Da bi svi gosti iskusili potpuni i nezoboravan gastro doživljaj u samom srcu BiH, pored uživanja u prepoznatljivom okusu i mirisu najukusnijih i najpoznatijih ćevapa u regionu, kompletan ambijent ćevabdžinice Hari odiše spojem originalnog i unikatnog savremenog stila i znamenite tradicionalne ostavštine. Projekat izgradnje ćevabdžinice Hari potpisuje poznati arhitektonski studio „Zec“ iz Sarajeva, dok su brojni vrsni stručnjaci iz BiH također, doprinijeli osmišljavanju i uređenju enterijera i eksterijera.

Kroz višegodišnje postojane nastoje očuvati travničke najznačajnije tradicijske vrijednosti, te su i inspiraciju za logo potražili u znamenitom travničkom nacionalnom spomeniku –Šarenoj džamiji (Sulejmaniji) koji je osmislila i prilagodila uspješna sarajevska grafička dizajnerica Amna Mahić- Bajrović.

Za više informacija posjetite našu Facebook stranicu

Više o:

Ćevabdžinica Hari
NA VRH

Podijeli članak na