RAMAZAN Amko komerc

Slagani burek

Sponzorirani tekst
02.06.2019 10:00

Priprema:

1. Zagrijati ulje pa prodinstati meso sa začinima.

2. Od ukupne količine kora odvojiti četiri. Okruglu tepsiju namazati uljem i obložiti korama, tako da im krajevi izlaze van tepsije.

3. U posudici staviti vodu, ulje i so, a tom mješavinom malo natopiti kore na dnu tepsije. Dodati potom malu količni mesa, pa preko mesa dodati iscjepkane kore. Kore poprskati mješavinom vode i ulja, pa preko njih opet staviti meso. Redati tako naizmjenično dok se i kore i fil ne potroše, a zadnji sloj treba biti od mesa.

4. Meso prekriti zadnjom cijelom korom koja je odvojena na početku i preko nje preklopiti krajeve prvih kora koji izlaze iz tepsije, Viškove preklapati jedan po jedan, i nakon svakog preklapanja, koru zaliti s malo tekućine.

5. Burek peći u prethodno zagrijanoj rerni, a kad je gotov zaliti ga ostatkom tekućine i vratiti u rernu.

Više pročitajte na zvaničnoj stranici Amko komerca

NA VRH