RAMAZAN Amko komerc

Šarena dolma

Sponzorirani tekst
03.06.2019 09:52

Priprema:

1. Papriku i tikvice očistiti i izdubiti. Paradajzu odsjeći vrh i izdubiti ga, a unutrašnjost ostaviti sa strane.

2. Listove japraka oprati i odsjeći petiljke i zadebljanja na početku listova. Luk očistiti. Staviti vodu da prokuha pa potopiti listove japraka i kuhati 2 – 3 minute, ocijediti i provući kroz hladnu vodu.

3. Mesu dodati isjeckan crni luk, začine, rižu, biber i sve sjediniti. Ovom smjesom puniti papriku, tikvice, paradajz i slagati u tepsiju.

4. U listove japraka stavljati meso i zavijati kao sarmice. Luk prokuhati kao japrak nekoliko minuta pa provući kroz hladnu vodu i istisnuti sredinu, pa i njega filovati.

5. Uključiti rernu na 200 stepeni. Zagrijati ulje pa propržiti crvenu papriku, skloniti s vatre i zaliti paradajzom koji je ostao od dubljenja.

6. Rastopiti kocku za supu u 700 ml vode i dodati papriku i paradajz ili dodati samo vodu i suhi začin.

7. Zaliti svo povrće i staviti da se peče oko dva sata uz povremeno okretanje paprike, tikvica i sarmi.

8. U saft možete dodati kašiku brašna umućenog s malo vode ako želite da bude gust.

Više pročitajte na zvaničnoj stranici Amko komerca

NA VRH