PROMO

Sportske igre mladih: Smijeh mališana odjekivao na terenima u Zvorniku, Srebrenici, Bratuncu i Maglaju

Sponzorisani tekst
03.06.2019 09:19

9. BH Telecom Sportske igre mladih, nastavile su svoje putovanje kroz gradove, a smijeh mališana odjekivao je na terenima u Zvorniku, Srebrenici, Bratuncu i Maglaju. Djevojčice i dječaci su na terenu pokazali fer play koji je važan segment Igara i koji Igre promovišu kroz projekat "Fer igra za fer djetinjstvo" u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, a uz finansijsku podršku USAID-a.

Najveće interesovanje učesnika, ali i publike, u Zvorniku vladalo je za nogometne utakmice u starijoj kategoriji. Coca-Cola Cup okupio je 30 ekipa, a najuspješnije ekipe bile su „Čelice“ iz Zvornika u muškoj konkurenciji i ŽFK „Drina“ u ženskoj konkurenciji.

- Mnogo smo sretni što smo pobijedili i jedva čekamo takmičenja u Sarajevu, rekao je Hamza Hadžiabdić, kapiten ekipe „Čelice“.

Simpatije publike u Srebrenici osvojili su najmlađi učesnici u sklopu takmičenja u igri u između dvije vatre, a više od 350 učesnika uživalo je na novootvorenim terenima u ovom gradu.

- Mi smo Razbijači i osvojili smo danas zlatnu medalju u okviru Bingo Cupa u Srebrenici. Super smo se proveli i jedva čekamo narednu godinu, izjavio je Damjan Bilić.

Na glavnom trgu u Bratuncu odigrane su sjajne košarkaške utakmice, a mališani iz ovog grada su se pokazali kao sjajni domaćini ekipama iz Srebrenice, Vlasenice, Milića i Ljubovije. Pobjedničke ekipe u okviru Kinder+Sport Cup-a, takmičenja u košarci su „Marsovci“ u muškoj konkurenciji te „Trinkice“ iz Ljubovije u ženskoj konkurenciji. SIM turneja radosti nastavljena je odbojkaškim mečevima u Sportskoj dvorani u Bratuncu, a Plazma Cup je osvojila domaća ekipa ŽOK „Bratunac“.

- Danas smo pobijedile u Bratuncu i radujemo se odlasku u Sarajevo, te se nadamo uspjehu i na Velikom Finalu, kazala je Renata Stjepanović.

Olimpijski komitet BiH je i ove godine Specijalni partner Sportskih igara mladih, a mališani u Maglaju su pokazali zavidno znanje o načelima olimpizma, te su pored takmičenja, uživali i u kratkim zabavno-edukativnim radionicama. Igre ove godine, kroz projekat #BitnaSam, posebnu pažnju posvećuju animiranju što većeg broja djevojčica da se bave sportom, a učesnice Igara iz ŽRK „Krivaja“ godinama pokazuju publici kako su djevojčice podjednako dobre i uspješne u sportu kao i dječaci. Ovaj put, plasman na Veliko finalno takmičenje Igara obezbjedile su na takmičenju u Maglaju.

- Osvojile smo danas prvo mjesto na Podravka Cup-u i jedva čekamo ponovno druženje sa drugovima i drugaricama u Sarajevu, istakla je Ema Mačak.

SIM turneja radosti se nastavlja, a prijave su otvorene do dana održavanja Igara u određenom gradu. Svi zainteresovani se mogu prijaviti na www.igremladih.ba.

Finalno takmičenje održat će se u augustu u Sarajevu, gdje će se mališani iz 38 bh. gradova takmičiti u 10 različitih sportskih disciplina.

NA VRH