PROMO

U četvrtak koncert Cubisma na SCC trgu

Sponzorisani tekst
17.06.2019 13:59

Svim ljubiteljima zavodljivih taktova salse i latino jazza, oldtajmera, i čarobne Havane Sberbank BH, zajedno sa svojim partnerima poklanja latino noć za pamćenje.

U četvrtak, 20. juna 2019. sa početkom u 20:00 sati trg Sarajevo City Centra će postati Havana. Uz muziku, ples i druženje posjetioci će moći osjetiti dio atmosfere koju veseli Kubanci njeguju, i ljubomorno čuvaju uprkos svim izazovima modernog vremena.

Kroz ovu pustolovinu provest će vas fantastični Cubismo, koji svira energičnu plesnu muziku koja se temelji na afro-kubanskim ritmovima, ali u svom osebujnom i prepoznatljivom stilu. Osim salse i latino jazza, u muzici Cubisma osjećaju se i utjecaji jazza, hip-hopa, funka i rocka. Članovi sastava dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Kube i Ekvadora, te su najznačajniji sastav koji svira ovakvu vrste muzike u ovom dijelu Evrope.

„Sa velikim veseljem Cubismo ponovno dolazi u Sarajevo. Od naših samih početaka, unazad dvadeset i četiri godine sarajevska publika nam je bila jedna od najdražih. Mnogi sarajevski koncerti su nam ostali urezani duboko u sjećanje po svemu lijepom. Sljedeće godine Cubismo slavi veliku obljetnicu, i povodom toga je snimljen i novi materijal koji će nakon deset godina diskografske pauze donijeti nove pjesme na CD-u. Neke od njih će sarajevska publika imati prilike čuti na ovome koncertu. Također, kao i prošle godine u Sarajevo dolazimo sa izuzetnim kubanskim pjevačem Leom Willberom, koji dostojno mijenja našeg Ricarda koji je trenutno na putu u Južnoj Americi. Pripremite se na neke nove, i mnoge stare pjesme u novom ruhu. S veseljem vas očekujemo“, izjavio je Hrvoje Rupčić, frontmen Cubisma.

Koncert koji je poklon gradu sastavni je dio kampanje za nagradnu igru „Havana te zove“. Provlačenjem bilo koje Sberbank BH Mastercard kartice u zemlji i inostranstvu, u periodu od 10.06. do 12.08. 2019. godine možete učestvovati u ovaj nagradnoj igri.

Tagovi

Cubismo Sberbank
NA VRH