PROMO

FINra s jedinstvenim nastavnim planom i programom u regionu

Sponzorisani tekst
27.06.2019 10:39

FINra

Foto: FINra

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra je osnovana 2016. godine u Tuzli sa ciljem da obrazuje vrhunske stručnjake za finansije i računovodstvo. FINra je već prepoznata kao visokoškolska ustanova koja je unijela novi kvalitet u visoko obrazovanje u Bosni i Hercegovini i regionu. Do sada su upisane tri generacije sa ukupno 160 studenata, koji dolaze iz svih krajeva BiH, od Srebrenice, Sarajeva, Tuzle, Brčkog, Maglaja, Zenice do Bihaća, kao i Srbije i Hrvatske.

U toku je upis četvrte generacije redovnih i vanrednih studenata u akademsku 2019/2020. godinu. Za vanredne studente je posebno kreiran koncept nastave izvan radnog vremena. FINra je omogućila prelazak sa drugih visokoškolskih ustanova i fakulteta na drugu, treću i četvrtu godinu studija. Velika je zainteresiranost za nastavak studiranja i upis na IV godinu studija na FINra, za osobe koje imaju završenu trogodišnju visoku školu sa ostvarenih 180 ECTS.

FINra je za akademsku 2019/2020 godinu osigurala stipendije svim učenicima srednjih škola, koji pristupe testiranju za stipendije. Stipendije se dodjeljuju zavisno od postignutog uspjeha u srednjoj školi i ostvarenog broja bodova na testu, u iznosu od 250 do 2.500 KM, koliko iznosi godišnja školarina na FINra. Posljednji termin testiranja za stipendije je u subotu, 29. juna 2019. u amfiteatru FINra sa početkom u 10 sati. Ne propustite priliku da dobijete stipendiju i studirate na Visokoj školi FINra.

  • FINra
    FINra Foto: (FINra)

JEDINSTVEN SPOJ TEORIJE I PRAKSE je ključna karakteristika Nastavnog plana i programa, gdje kroz koncept savremenog i inovativnog obrazovanje studenti stiču znanja i vještine prepoznatljive kod poslodavaca i tražene na tržištu rada.

16 razloga za studiranje na Visokoj školi FINra:

1. Jedinstven spoj teorije i praktičnih znanja i vještina

2. Zaposlenje kod poznatog poslodavca nakon završetka studija

3. Praksa u privatnim i javnim kompanijama,

4. Nastavni plan i program koji omogućava sticanje uslova za zvanje certificirani računovođa

5. Vrhunski profesori koji su predani i posvećeni prenosu znanja i vještina

6. Podrška za otvaranje vlastitih računovodstvenih servisa i agencija

7. Stipendije tokom studiranja

8. Govorit ćete fluently poslovni engleski jezik

9. Certifikat za vođenje poslovnih knjiga

10. Moderne učionice sa e-tablama i savremena IT oprema

11. Prisustvo FINconsult-ovim seminarima i savjetovanjima

12. Pristup e-izdanju naučno-stručnog časopisa Poslovni konsultant

13. Osigurana besplatna literatura i knjige

14. Pristup e-biblioteci eBook Business Subscription Collection sa 16.500 knjiga iz oblasti savremene ekonomije

15. Četverogodišnji studijski program (240 ECTS)

16. Plaćanje školarine u 12 rata.

Nastavni predmet „Praktično osposobljavanje I, II i III“ na kojem studenti stiču praktična znanja i vještine rada u aplikativnim računovodstvenim programima i vođenju poslovnih knjiga, čini FINra jedinstvenom u regionu.

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra je regionalno jedinstvena i po tome što u svom Nastavnom planu i programu ima „ Poslovni engleski jezik I, II i III“, sa ciljem da studenti Visoke škole FINra govore fluently poslovni engleski jezik.

FINra je u Nastavni plan i program uvrstila predmete predviđene Jedinstvenim planom i programom za sticanje zvanja u računovodstvenoj profesiji u Bosni i Hercegovini. Studenti FINra po završetku studija će imati položene predmete za sticanje zvanja certificirani računovođa, kao i tri od pet predmeta predviđenih za sticanje zvanja ovlašteni revizor.

Našim studentima smo osigurali vrhunske predavače, najbolje profesore iz naučne oblasti finansije i računovodstvo, sa bogatim praktičnim iskustvom i certifikatima finansijsko-računovodstvene profesije, certificirani računovođa i ovlašteni revizor. Također, i za druge naučne oblasti i predmete su osigurani najbolji profesori i predavači, koji su predani i posvećeni prenosu znanja i vještina, sa ciljem da studenti budu bolji od njih.

  • FINra
    FINra Foto: (FINra)

Nastava na Visokoj školi FINra se odvija u moderno operemljenim učionicama na savremenoj IT opremi. Kao nastavno sredstvo se koristi „pametna“ tabla posljednje generacije. Predavanja i vježbe koje se realiziraju na „pametnijoj tabli“ se pohranjuju u datoteke u Smart Notebook, koji je dostupan studentima i nakon predavanja, a od posebne važnosti je za studente koji nisu bili u prilici prisustvovati nastavi.

Visoka škola FINra je svojim studentima omogućila pristup biblioteci koja posjeduje knjige, stručnu literaturu, časopise i priručnike kontinuirane profesionalne edukacije (KPE) finansijsko-računovodstvene profesije, te zbornike radova sa međunarodnih simpozija. Osim osnovne literature, studenti imaju besplatan pristup elektronskoj biblioteci eBook Business Subscription Colleciton, koja broji više od 16.500 kniga, od deset najvećih svjetskih izdavača iz oblasti savremene ekonomije (finansije, računovodstvo, revizija, menadžment, bankarstvo, osiguranje, poduzetništvo, EU standarda).

FINra je zaključila više od 100 sporazuma sa uspješnim firmama sa područja cijele Bosne i Hercegovine, a pretežno sa Tuzlanskog kantona, Sarajevskog kantona, Zeničko-dobojskog kantona, Distrikta Brčko, Bijeljine, Zvornika. Ovim sporazumima je omogućeno studentima FINra da obavljaju praksu, dobiju stipendiju i zaposlenje po završetku studija. Ovim FINra ispunjava jedan od ključnih ciljeva, da svoje studente po završetku studija neće slati na biro za zapošljavanje, već na posao kod poznatog poslodavca.

Izabarite fakultet koji će ispuniti Vaša očekivanja i koji Vas neće iznevjeriti.

Budite vrhunski stručnjak za finansije i računovodstvo.

FINra - Jedinstven spoj teorije i prakse.

Posjetite nas na adresi: Mitra Trifunovića Uče 9 u Tuzli, ili kontaktirajte putem telefona +387 35 310 390, e-maila: [email protected], web:www.finra.ba.

NA VRH