PROMO

Sunce: dobro ili loše?

Sponzorisani tekst
12.07.2019 09:13

Avon Care Sun+

Foto: Avon

Jeste li primijetili da ste tokom sunčanih dana ipak bolje volje? Sunčeve zrake podižu nivo serotonina - hormona zaslužnog za dobro raspoloženje.

Jeste li znali da tokom 30 minutnog izlaganja suncu koža proizvodi onoliko vitamina D koliko možeš naći u 200 čaša mlijeka? Sunce omogućava sintezu vitamina D koji nas, između ostalog, štiti i od omekšavanja kostiju i osteoporoze.

 • Avon Care Sun+
  Avon Care Sun+ Foto: (Avon)

Ko ne sanja o predivnom zlatnom tenu? Ono što želimo tokom ljetnih dana i večeri je uživanje u ljetnim look-ovima, uz preplanuli ten. Međutim, sunce nije uvijek sigurno. Zloupotreba sunca i manjak pravilne zaštite vrlo su opasni. Mogu uzrokovati opekotine, alergiju, slabljenje imunološkog sistemaa, pa čak i melanom. Štoviše, pretjerano sunčanje ubrzava i starenje kože. Ne zaboravite da nam sunce može biti prijatelj ako u njemu uživamo razumno. Zato je jakovažno znati i poštivati osnovne činjenice pri izlaganju suncu.

 • Avon Care Sun+
  Avon Care Sun+ Foto: (Avon)

Kako djeluju sunčeve zrake? 

UVA zrake dopiru do hipoderme i oštećuju vlakna kolagena i elastina. Ne osjećamo njihovo djelovanje na koži, ali oštećenja koja uzrokuju često su nepovratna. Odgovorne su za preuranjeno starenje kože.

UVB zrake djeluju samo na površinu kože napadajući epidermu. Mogu uzrokovati opekotine i crvenilo kože nastalo uslijed izlaganja suncu (eritem). Dermatolozi upozoravaju da nakon čestih opekotina koža može biti sklonija nastanku melanoma. Zbog toga je bitno pružiti koži učinkovitu zaštitu od UVA I UVB zraka.

Koji faktori/filteri štite od UVA i UVB zraka?

PA faktor definiše nivo zaštite od UVA zraka. Za najbolju zaštitu od ovih zraka izaberite PA +++ filter.

SPF faktor označava nivo zaštite od UVB zraka. O njemu ovisi dozvoljeno vrijeme provedeno na suncu ako ste nanijeli proizvod za sunčanje, a ovisno o vremenu koje inače smijete provesti na suncu bez zaštite.

 • Avon Care Sun+
  Avon Care Sun+ Foto: (Avon)

Kako odabrati pravilni nivo zaštite adekvatan za vaš fototip kože?

tip 1 Vrlo svijetli ten, često s pjegicama, plave oči, crvena ili svijetla plava kosa. Teško tamni, lako izgori i pocrveni.

tip 2 Svijetli ten, ponekad s pjegama, plave ili zelene oči, plava kosa. Tamni polako (koža pocrveni u početku izlaganja), sklonost opekotinama.

tip 3 Taman, maslinast ten, tamne oči i kosa. Brzo tamni, rijetko pocrveni.

tip 4 Dječja koža: svijetla, tanka i nježna koža, veoma podložna crvenilu, zahtijeva specijalnu zaštitu.

Pronađi u Avon brošuri kampanje 10: ljetna rasprodaja! 

PREDSTAVLJAMO Avon novitete uAvonCare SUN+ liniji koje možete pronaći u Avon brošuri kampanje 10: ljetna rasprodaja!

Avon i Disney donose FROZEN crtić i na plaže! Najbolja zaštita za djecu u AvonCare Sun+ Kids vodootpornoj liniji s brzim upijanjem i čarobnim efektom: boja nestaje nakon upijanja u kožu. SPF50, 150 ml, 14,90

 • Avon Care Sun+
  Avon Care Sun+ Foto: (Avon)

Visoki SPF 30 i 50, dubinska hidratacija i mat efekt u novim 3 u 1 AvonCare Sun+ Shine Control kremama za sunčanje za lice. 50 ml, 7,90

 • Avon Care Sun+
  Avon Care Sun+ Foto: (Avon)

Napredna Derma 360 tehnologija učinkovito štiti i njeguje u nježnim vodootpornim formulama za maksimalnu ugodu i sigurnost AvonCare Sun+ Pure&Sensitive linije za lice i tijelo sa SPF 50. 50ml, 6,50

TOTALNO COOL: MARVEL I DISNEY proizvodi za uživanje s klincima na plaži koje možete naći u dodatnom letku.

 • Avon Care Sun+
  Avon Care Sun+ Foto: (Avon)

AVON i AZRA VAS NAGRAĐUJU!

Osvojite super AVON set proizvoda i spremni ste za ljeto 😊

Posjetite instagram profil časopisa Azra i otkrijte kako možete osvojiti Avon poklone.

Ako želite kontaktirati Avon nazovite 033/55 66 55 ili 033/55 66 56 ili posjetite www.avon.ba

Facebook stranica Avona Bosna i Hercegovina: 

INSTAGRAM stranica Avona: @avonba

You tube stranica Avona: 

NA VRH