SARAJEVO Na lokaciji sarajevske Zetre

"Adriatic osiguranje" brendiralo balon "Adriatic Arena" u kojem treniraju mališani Škole fudbala "Valter"

Avaz.ba
01.10.2019 09:46

"Adriatic Arena"

Foto: Avaz

Na lokaciji sarajevske Zetre prije šest mjeseci je postavljen veliki bijeli balon u kojem treniraju članovi fudbalskog kluba "Valter" koji je dobio naziv "Adriatic Arena". Rezultat je to dugogodišnje saradnje "Adriatic osiguranja" i Valtera.

"Adriatic osiguranje" od prvog dana osigurava balon, ali i djecu policom osiguranja od nezgode, a sada je ta saradnja dobila i novu dimenziju te je krunisana brendiranjem ovog fenomenalnog prostora za trening.

Iz "Adriatica" navode kako brinu o društvenoj zajednici, te upravo to pokazuju kroz najosjetljiviju populaciju - djecu i zato je "Valter" njihov izbor, klub koji broji 250 djece.

Alen Hujić, direktor podružnice Adriatic osiguranja Sarajevo na svečanom otvarenju izjavio da je "Adriatic osiguranje" prepoznalo školu fudbala "Valter" kao jednu ozbiljnu školu, gdje djeca uče fudbal. 

Adis Junuzović, predsjednik škole fudbala "Valter" je podsjetio da je njihov pratilac na svim putovanjima upravo "Adriatic osiguranje".  

- Ovaj balon koji smo postavili prije šest mjeseci, dobio je naziv "Adriatic arena" i ponosni smo i sretni da imamo takvu kuću uz našu školu i nadam se da će svi dječaci uživati, kako u ovoj areni, tako i u uz Adriatic osiguranje. Ovaj balon je dužine 72 metra, 62 metra širina, pokriva tri terena i sigurno mogu reći da imamo najbolje uslove za rad za naše dječake u KS - kazao je Junuzović.

NA VRH