PROMO Sa Centrotoursom direktnim letom u Napulj

Iskoristite promotivne cijene, ugrabite posljednja mjesta i u mjesecu oktobru sa turističkom agencijom Centrotours otputujte u nevjerovatno remek djelo Italije – NAPULJ.

Sponzorisani tekst
15.10.2019 10:00

Sa turističkom agencijom Centrotours, direktnim letom iz Sarajeva, posjetite magični Napulj, mjesto autentične energije, umjetnosti, neočekivane i neponovljive elegancije, spontanih razgovora i panorama koje uzburkavaju dušu.

Obiđite Teatro di San Carlo ¬– najveću i najstariju aktivnu opernu kuću u Italiji, galeriju Umberta I, Piazza Plebiscito, dvorac Castel Nuovo i Kraljevsku palatu. Posjetite i jedno od najčuvenijih arheoloških nalazišta na svijetu, ostatke drevnog rimskog grada kojeg je erupcija 79. godine nove ere uništila i prekrila doslovno metrima vulkanskog pepela. Imat ćete priliku vidjeti i Vezuv koji je jedan od najpoznatijih aktivnih vulkana. Pogled s Vezuva na Napulj i njegov zaljev je jedinstven i spektakularan! Najpopularnije ostrvo u Napuljskom zaljevu, Capri, poznato po izuzetno blagoj klimi i bujnoj vegetaciji, strmim liticama i otmjenim vilama, privlačilo je posjetitelje stoljećima. Tu ćete vidjeti i Amalfijsku obalu - Amalfitana, spektakularnu turističku destinaciju, Sorrento, Positano, grad s karakterističnim kućama izgrađenim na strmoj obali, poznatog motiva mnogih razglednica.

Hiljadama godina duga prošlost Napulja daje nam priču o jednom čudnovatom gradu gdje se mitovi i činjenice prepliću u jednu očaravajuću cjelinu. Znatiželjne priče i nerazriješene misterije iskaču iz svakog napuljskog kamena odavajući jednu čudnu, hipnotičku čaroliju.

Blagoslovljena bogatim vulkanskim tlima, morem i bezbroj generacija kulinarskih znanja, regija Napulj jedna je od epikurejskih teških utega Italije. Ovdje ćete pronaći najbolju i prvu napravljenu pizzu na svijetu, kao i najbolju tjesteninu i espresso u zemlji, njezine najukusnije ulične tržnice, a da ne spominjemo neka od njenih najslavnijih jela. Hrana na ovim ulicama odiše neodoljivošću i zadovoljstvom, stoga dajte sebi oduška pa slijedite mještane i uživajte u fenomenalnoj gastronomskoj ponudi. Uske ulice i dvorišta prepuna mnoštvom radionica i butika, u kojima se prodaje sve, od mekanih vrećica od maslačka, organske keramike do rijetkih napuljskih litografija i gurmanske lokalne hrane i vina, pa Vam preporučujemo da ostavite dosta prostora u svom koferu.

Šaren, živopisan, uzbudljiv i raznolik, Napulj, jedan je od najfascinantnijih gradova Italije i Evrope. Za razliku od gradova u kojima se umjetnost čuva u muzejima i svakodnevni život se događa na ulicama, za Napulj je karakterističan njegov folklor: ljudi koji žive i rade među umjetničkim ljepotama grada.

Za ljubitelje sporta predlažemo odlazak na utakmicu Serie A: Napoli – Atalanta 30. oktobra. Ne propustite nezaboravnu atmosferu koju tokom utakmice prave samo navijači Napolija na stadionu San Paolo, koji prima 55 hiljada posjetilaca.

Kraj mjeseca oktobra izdvojite za jedinstveno i nezaboravno putovanje u Napulj, direktnim letom iz Sarajeva, u organizaciji turističke agencije Centrotours u periodu od 30.10 do 03.11.2019 po cijeni već od 799,00 KM. Program putovanja možete pogledati na web stranici Centrotoursa OVDJE.

NA VRH