Promo Ususret novoj godini

Nova godina je pred vratima: Evo kako da najbolje obilježite kraj 2019.

Sponzorisani tekst

Novogodišnje odluke

Foto: ITAcademy


Nova godina je pred vratima. Pravo je vrijeme da stanete i razmislite o svemu. Pitanje je uvijek – šta dalje. Kako da odredite nove ciljeve u životu, kako da ispravite greške i kako da usmjerite svoje aktivnosti ka boljem.

Evo nekoliko prijedloga šta treba da uradite i prije nego što stigne ponoć 31. decembra i kako možete najbolje da obilježite kraj 2019. godine.

1. Osvrnite se na ciljeve iz protekle godine

Da li se još uvijek sjećate ciljeva koje ste sebi postavili pred kraj 2018. godine?

Mnogi među nama izbjegavaju da se prisjete onoga što su priželjkivali od naredne godine iz straha od razočaranja, jer nisu ispunili zadate ciljeve. Čak i ako vam se nisu ostvarile sve želje, pokušajte da budete konstruktivni, a ne razočarani.

Prije svega, ustanovite šta niste ispunili kao cilj protekle godine i zbog čega ste propustili da to i uradite. Nemojte tražiti izgovore, već se potrudite da pronađete uzroke.

Na ovaj način ćete znati na šta tačno treba da se fokusirate u 2020. godini da biste do 2021. stigli do ispunjenja starih želja i planova.

2. Kreirajte novogodišnje odluke

Što prije definišete ciljeve za predstojeću godinu, to ćete prije moći da krenete u njihovo ostvarivanje. Čim ih budete znali i mislili o njima, vaše biće će samo početi da se optimizuje za njihovo ostvarenje.

Kada ih znate i kada ste započeli njihovu realizaciju, moći ćete da ih po potrebi korigujete i dopunite.

Postavljanje ciljeva možda djeluje trivijalno, ali definisanje konkretnih zadataka je prava umjetnost. Šon Keli, preduzetnik i stručnjak za marketing, otkriva isprobanu formulu koja će vam pomoći da konkretizujete težnje u narednoj godini.

Šon predlaže da vaši ciljevi budu:

5 stvari koje treba da uradite,

4 stvari koje treba da prestanete da radite,

3 nove navike,

2 osobe koje će vas podsticati da budete odgovorni i

1 novo uvjerenje.

Prateći ovu formulu lako ćete izdvojiti vama najvažnije elemente na koje bi trebalo da se fokusirate.

3. Počnite odmah da radite na ostvarenju ciljeva

Većinu nas ponesu novogodišnje vibracije. Oko početka godine svi smo entuzijastični i riješeni da ispunimo sve svoje snove. Ubrzo ovaj osećaj iščezava i već oko druge polovine januara novogodišnje odluke odlaze u zaborav.

Kako biste izbjegli da se ovo desi i vama, napravite konkretan plan i počnite da radite na ostvarenju novogodišnjih ciljeva i prije prvog januara.

Na ovaj način ćete steći naviku da se realizacijom ciljeva bavite svakoga dana. Tako će ciljevi postati više od pustih želja.

Dobar početak godine važan je kao i svaki drugi početak. Ukoliko vam stvari krenu po planu, radovaćete se ostatku godine. Zato, učinite početak nove 2020. godine najboljim do sada i do sljedećeg 31. decembra budite ponosni na ono što ste postigli u 2020. godini.

  • Novogodišnje odluke

    Novogodišnje odluke

    Foto: ITAcademy


NA VRH

Podijeli članak na