PROMO

NetTV Plus: Neodgovorna odluka Federalne TV u teškim vremenima za građane BiH

Sponzorisani tekst

NetTV Plus

Foto: NetTV Plus


U trenutku kada je neophodno da svaki građanin bude informiran o  opasnostima epidemije izazvane Korona virusom, Federalna televizija donijela je odluku da 100.000 domaćinstava NetTV Plus u dijaspori ne mogu više gledati njihov program. 

Ova odluka je donesena u trenutku jedne od najvećih zdravstvenih kriza  u svijetu kada uloga medija ima posebnu težinu i odgovornost i kada gledaoci Federalne TV u dijaspori očekuju informacije iz domovine. Nažalost, ova odluka je posljedica dogovora Federalne TV sa firmom VIP  Team United iz Portugala koja je očigledno zadužena da na tržištu kao "posrednik" pribavlja eksluzivna prava na televizijske kanale iz BiH za Telekom Srbije.  

United Grupi nije pružena niti mogućnost da pregovara u interesu građana BiH u dijaspori, jer se Federalna TV i VIP Team United nisu udostojili niti odgovoriti na mnogobrojne zahtjeve. Ovo je još jedna potvrda da nije postojala zainteresiranost za prodaju prava za distribuciju programa Federalne TV United Grupi, jer su svi pozivi za razgovor s nama odbijeni. 

Sa žaljenjem obavještavamo javnost Bosne i Hercegovine i naše korisnike u dijaspori da nismo u mogućnosti distribuirati program Federalne TV za preko 100.000 domaćinstava platforme NetTV Plus. United Grupa i NetTV Plus ne snose nikakvu odgovornost za ovaj netržišni i neodgovorni postupak Federalne TV i njihovog poslovnog partnera VIP Team United. 

(Plaćeni oglas)

NA VRH

Podijeli članak na