PROMO

Kompanija koja je bila na prvoj liniji odbrane od korona virusa u Kini ima ured u Sarajevu i spremna je pomoći i Bosni i Hercegovini

Dahua Technology je jedan od svjetskih lidera u proizvodnji sigurnosnih rješenja i usko specijaliziranog video nadzora.

Sponzorisani tekst

Dahua

Foto: Dahua


Pridružili smo se globalnim naporima u borbi protiv nastale pandemije korona virusa COVID19, te smo već 24. januara poslali svoju prvu seriju termalnih kamera u najteže pogođeni Wuhan. Pored toga, naša termalna rješenja su postavljena na hiljade mjesta u Kini, uključujući aerodrome, trgovačke komplekse, banke i razne druge lokacije, a rezultati našeg zajedničkog djelovanja su danas svima poznati.

U ovom momentu Dahua termalna rješenja se nalaze na aerodromima u Turskoj i Poljskoj, a do sada je za potrebe samo Turske, Poljske i Izraela pripremljeno preko 800 termanih setova.

Dahua Technology savjetuje građane da se drže isključivo uputstava koja dobijaju od kriznih stožera i zvaničnih državnih agencija, te da ne pribjegavaju kupovini termalnih uređaja i kamera, jer isti ne mogu otkriti, niti djelovati na bilo koji virus, a svakako ni na korona virus COVID19.

Napominjemo, termalna rješenja ne otkrivaju korona virus COVID19, ali su veoma pouzdan instrument u nizu preventivnih mjera koje se danas provode u čitavom svijetu. Naravno, pod uslovom da su na visokom tehnološkom i pouzdanom nivou.

Ankara

Menadžment kompanije Dahua Technology je za potrebe Bosne I Hercegovine rezervisao određenu količinu termalnih setova. U slučaju potrebe i narudžbe kriznih stožera ili države BiH, iste može isporučiti i instalirati u roku od 5-10 dana na neke od najrizičnijih kontrolnih tačaka. Pored navedenog, naš menadžment je spreman staviti na raspolaganje nekoliko kineskih inžinjera kako bi sva tehnička rješenja bila brzo I efikasno instalirana I puštena u rad.

Odlika Dahua termalnog rješenja za mjerenje temperature ljudskog tijela je prije svega velika tačnost ± 0,3 ℃.

Na ovaj način se smanjuje unakrsna infekcija bezkontaktnim mjerenjem, jer Dahua rješenje bez kontaktno mjeri 3 osobe u sekundi.

Iako se prethodnih dana spominjalo korištenje ručnih termalnih kamera, to ni izbliza nije najbolje rješenje, jer pored toga što su odstupanja u mjerenju velika, itekako povećava šansu da dođe do unakrsne infekcije tokom I nakon samog mjerenja.

Turska policija

Dahua termalno rješenje nalazi se na prvoj liniji fronta i pomaže u sprječavanju i kontroli epidemije u zračnim lukama, željezničkim stanicama, bolnicama, školama i drugim mjestima širom svijeta. Zahvaljujući visokoj preciznosti, visokoj učinkovitosti, snažnoj prilagodljivosti i jednostavnom primjeni, Dahua termalno rješenje može se primijeniti na različite vrste scenarija.

Dahua ured u Sarajevu je otvoren 2018. godine i stoji na raspolaganju za bilo koju vrstu podrške i saradnje vezano za aktuelnu problematiku.

Više o:

Dahua Sarajevo
NA VRH

Podijeli članak na