PROMO

Odgovor osiguravajućih društava na trenutnu pandemiju – primjer Brčko gas osiguranja dd

Sponzorisani tekst

Brčko gas osiguranje dd

Foto: Brčko gas osiguranje dd


Kao većina poslovnih organizacija u BiH, i osiguravajuća društva su se našla u mnogobrojnim izazovima da svoje poslovanje prilagode nastaloj situaciji, počevši od operativnih pa do strateških. Mjere koje su se morale preduzeti su trebale biti brzo donesene kako bi se poslovni procesi odvijali kao i u periodima ranije. S tim u vezi, primjer Brčko gas osiguranja dd nam pokazuje kako se i u ovakvim vremenima poslovni procesi mogu dobro organizovati i brzo prilagoditi novim uslovima na tržištu. Najveći akcenat je stavljen na sigurnost zaposlenih radnika i razne programe pomoći klijentima.

Kao prvu mjeru u poslovanju sa svojim stalnim klijentima, Brčko gas osiguranje dd je uzelo u obzir da se pojedini predmeti osiguranja (vozila, radne mašine, industrijska postrojenja, i sl.) ne koriste u punom kapacitetu, te su stoga na pojedinačnoj osnovi ponuđene različite opcije pomoći klijentima, kako bi se u teškim vremenima pokazalo da klijenti u ovom osiguravajućem društvu imaju pravog prijatelja koji ima rješenja kada je najpotrebnije.

Kao druga mjera koja je implemantirana je „one stop shop“ sistem koji je omogućio da klijenti mogu završiti sve aktivnosti u vezi osiguranja na jednom mjestu, bilo da je to u svome domu (dolazak na kućnu adresu po pozivu), nekoj drugoj lokaciji ili online.

Pored toga, značajan broj prodajnih aktivnosti, kao i internih sastanaka su preumjereni na različite online platforme (aplikacije, društvene mreže, email i sl) kako bi se sačuvala sigurnost i zdravlje radnika i klijenata.

Najvažnije od svega navedenog, poslovne organizacije moraju pokazati svoju humanost i društveno odgovorno poslovanje te je u skladu sa tim, uprkos planiranoj reorganizaciji u pojednim poslovnicama, donesena odluka da se za vrijeme trajanja ove pandemije neće vršiti nikakve aktivnosti koje bi na bilo koji način imale negativne posljedice. Finansijka stabilnost i zdravlje uposlenika je u ovom trenutku najvažnije i tim principom će se Društvo voditi i ubuduće.

U jednoj rečenici, Brčko gas osiguranje dd je vrlo brzo prilagodilo svoje poslovanje trenutnim uslovima tako što je svoje djelovanje usmjerilo na potpunu brigu o klijentima kroz pružanje adekvatne pomoći, vodeći računa o zdravlju svih internih i eksternih stakeholdera, kao i očuvanje finansijske stabilnosti, implementirajući različite mjere, alate i sl., te odlažući neke planirane aktivnosti, a sve kako bi se pokazalo da je u ovim vremenima najbitnije biti human i pružiti osjećaj sigurnosti i prijateljstva svim svojim saradnicima.

www.brckogasosiguranje.com

NA VRH

Podijeli članak na