PROMO

Važnost tradicije: Fine Food somuni, jednostavnost pripreme i bogatstvo okusa

Sponzorisani tekst

Fine Food

Foto: Fine Food


S početkom ramazana, bh. prehrambena kompanija Fine Food je predstavila tradicionalni proizvod, ali u modernom pakovanju i prilagođen vremenima u kojima se nalazimo. Naravno, radi se o somunu.

Ovaj nezaobilazni i neizostavni dio iftarske sofre je pripremljen po tradicionalnoj recepturi, pečen i potom brzo zamrznut. Za upotrebu, dovoljno je svega nekoliko trenutaka zagrijavanja u mikrovalnoj ili običnoj pećnici i somuni su svježi, sočni i ukusni, ne razlikujući se ni po čemu od onih netom pripremljenih. “S novim proizvodom osiguravamo okus, kvalitet i svježinu na koju su naši kupci navikli, ali smo pripremu prilagodili trenutnoj situaciji u kojoj trebamo ostati kući. Vrijeme pandemije još uvijek traje, ne zaboravimo, ali nam je jednako tako važno, danas možda i više nego ranije, da zadržimo vrijednosti tradicije i običaja koje baštinimo”, saopšteno je iz Fine Fooda.  

Od četvrtka, 23. aprila, Fine Food somuni su u prodaji u trgovačkim lancima Konzum, Amko, Best i Gadžo komerc, ali i u drugim manjim trgovinama. Također, proizvod je dostupan i u svim Fine Food stanicama, kao i kroz kućnu dostavu koju je ova kompanija organizirala već u prvim danima novonastale situacije sa COVID-19. Fine Food somuni su pakovani u modernoj, prilagođenoj ambalaži i to po 2 kom, odnosno 2x200 grama, a cijena pakovanja iznosi 1,40 KM. Uz ovo, svježe pečeni somuni će biti dostupni dnevno i unutar radnog vremena i u Fine Food prodajnim mjestima 

“Novim proizvodom smo spojili tradiciju sa najnovijim tehnologijama, pri tome strogo vodeći računa o sigurnosti proizvoda koja plasiramo na tržište poštujući sve standarde koje nam nalažu HACCP i Halal certifikati”, naglasili su iz Fine Fooda.

Više o temi Fine Food

PROMO
Fine Food kućne dostave
NA VRH

Podijeli članak na