PROMO

Može li se spriječiti osteoporoza?

Sponzorisani tekst
28.05.2020 09:28

Može li se spriječiti osteoporoza?

Foto: Proton System d.o.o.

Možda ste svijesni da je kalcijum moćni mineral važan za zdravlje kostiju, uključujući i spriječavanje osteoporoze. Međutim, postoje brojni dokazi da su i vitamini K2 i D3 ključni igrači za zdravlje kostju i mogu biti od presudnog značaja u prevenciji preloma kostiju.

Ljekari svijetskih udruženja su zaključili da će uzimanje vitamina K2 i D3 pomoći da se smanje prijelomi i poveća gustina kostiju, naročito kod žena u postmenopauzi. Gubitak gustine kostiju najbrže se dešava tokom prvih 10 godina nakon menopauze, što je period kada se najvjerovatnije razvija osteoporoza. Iako je povećanje kalcijuma korisno za naše kosti, ono nije nikako dobro za naše arterije, u kojima dovodi do kalcifikacije, smanjenja elastičnosti i prohodnosti.

Zašto su vitamini K2 i D3 tako važni ako uzimate kalcijum?

Najnovije preporuke govore da kalcijum treba unositi ishranom, a ne suplementima. Jedna od neospornih prednosti vitamina D3 je da nam pomaže da iskoristimo kalcijum unijet kroz ishranu. Ova veza je poznata već nekoliko decenija. Postoje novi dokazi da je vitamin K2, taj koji usmjerava kalcijum u naše kosti. Istovremeno pomaže da se spriječi taloženje kalcijuma tamo gdje ga nikako ne želimo, u našim bubrezima ili arterijama.

Vitamin K2 pomaže da se zaštite krvni sudovi od kalcifikacije i doprinosi povećanju gustine kostiju. Preparat Herbiko® K2D3 sadrži formu vitamina K2 koja ima najveću iskoristljivost u organizmu. K2D3 doprinosi pravilnoj izgradnji i jačanju kostiju. Pomaže da se spriječi nastanak osteopenije i osteoporoze, prijelomi dugih kostiju i kičmenih pršljenova i komplikacija koje ih prate. Dodatno, primjena preparata K2D3 može pomoći da se spriječe i vremenom ublaže tegobe koje prate osteoartritis i poboljša pokretljivost zglobova.

Volite svoje kosti i sačuvajte zglobove.

Više informacija možete pronaći na sajtu k2d3.ba.

NA VRH