PROMO

“TAYCAN”, Porscheov električni automobil sada je dostupan i na bh. tržištu

Sponzorisani tekst

Armin Mulovic, Porsche brand menadžer

Foto: PORSCHE


Porsche Taycan Električni sportski automobil koji proizvodi njemački proizvođač automobila Porsche, sada je dostupan i na bosanskohercegovačkom tržištu. Kao Porscheov prvi serijski električni automobil, prodavat će se u nekoliko varijanti s različitim razinama performansi.

Naziv "Taycan" prevodi se s turskog kao "živahni mladi konj", što je direktna aluzija na konjića koji se nalazi na čuvenom logu Porschea.

Armin Mulovic, Porsche brand menadžer, ističe kako je ponosan što se ovaj automobil našao na tržištu BiH.

"Morali smo ispuniti mnogo preduslova i detalja na tržištu kako bi uopšte mogli dobiti navedeni model. I to nije sve, pored modela Taycan turbo, mi smo tržište uspjeli obogatiti sa modelom Taycan turbo S, koji je ujedno najjači električni model u paleti modela Taycan koji se nudi u ovom momentu. Kada uzmemo u obzir da se radi o potpuno električnom modelu, automatski se fokusiramo na jedno pitanje, kako i na koji način ćemo puniti navedeno vozilo i ujedno ga eksploatisati", navodi Mulović.

Brend menadžer Poršea navodi da su putem projekta „Porsche Destination Charging“ zadovoljili sve potrebe, prezentirali i postavili Porsche punjače na 24 lokacije.

"Bitno je navesti, da sve lokacije nisu jos u funkciji, ali je plan da do novembra ove godine imamo 24 potpuno osposobljene lokacije, sa 48 punjača, svaki od njih po 11kW. Nakon svega navedenog, imali smo priliku da vozimo Taycan turbo-a i već nakon nekoliko stotina kilometara smo shvatili, da Taycan zaista ispunjava sve uslove koje je proizvođač i naveo i da ukoliko pazimo kako i na koji način koristimo vozilo, on može preći 400km. Vozilo ima veoma impresivno ubrzanje i na cesti pokazuje nevjerovatnu moć, a ujedno ima i turbo električni zvuk, što je svakako bitno i za društvenu odgovornost. Taycan je zaista pravi Porsche! Bitno je navesti da Taycan turbo ima ubrzanje manje od 3 sekunde od 0-100kmh".  

Mulović ističe da će klijent koji kupi ovaj automobil imati mogućnost njegovog punjenja i u javnost i kod kuće.

"Porsche BH je potpisao ekskluzivan Ugovor sa kompanijom, koja može na licu mjesta tačno definisati koliko snage ili kw na određenoj adresi je neophodno i na taj način definisati koliko klijent treba da dokupi električne energije, a nakon toga i ugradi punjač za električna vozila i time sebi obezbjedi punjenje kod kuće. Klijent treba unaprijed znati, koliko kilometara prelazi u toku 1 dana i na kojim mjestima ima mogućnost punjenja. Kroz projekat Porsche Destination Charging su klijenti pošteđeni troška za punjenje njihovog ljubimca u javnosti. Bitno je napomenuti, da svaki klijent koji ima u posjedu Porsche Taycan, može sebi poručiti Porsche punjač i isti instalirati na svojoj adresi, dok je u javnosti na definisanim lokacijama navedeno punjenje besplatno za Porsche klijente", navodi Mulović.

Mulović garantira i da će svaki kupac imati maksimalnu podršku ovlaštenog Porsche servisa i kolega u servisu.  

"Postoje posebna pravila kada je u pitanju garancija za model Taycan i za bateriju. Imamo stručno osoblje za električna vozila i baterije. Imamo Tehničare za visoki napon i samo oni mogu pristupiti vozilu. Ukoliko dođe do određenih upita za bateriju, mi imamo odličan odnos sa proizvođačem, koji će uz maksimalnu podršku putem Porsche post-prodaje naći način, da riješi svaki problem na vozilu odnosno eventualno na bateriji",  naveo je Mulović.

Više o temi Porsche

PROMO
Jesen stiže u znaku SEAT-a
NA VRH

Podijeli članak na