PROMO

Baklava dućan, mjesto gdje živi tradicija

Sponzorisani tekst

Baklava dućan, mjesto gdje živi tradicija

Foto: Baklava Dućan


Ova priča počela je prije 20-tak godina, kada je Bedrija vrijedno kuhala i spremala najukusnija tradicionalna jela za odabrani krug mušterija. Kada joj se pridružio i sin Vehid, zajedno su napravili baklava.ba brend, a onda i otvorili Baklava dućan. 

Baklava dućan se nalazi u srcu stare gradske jezgre, neposredno uz harem Begove džamije , u ulici Čizmedžiluk br. 20, u koju se može doći iz ulica Sarači i Ćurčiluk veliki, a na prvi pogled već odiše kvalitetom i tradicijom. Bedrija i Vehid vrijedno rade svaki dan sa puno ljubavi prema svom poslu da bi vam omogućili da kupite najkvalitetnije baklave.

Oni stvaraju standarde okusa, jer pripremaju najbolje i najkvalitetnije baklave. 

Postali su simbol Sarajeva, nezaobilazna stanica u posjeti i slatki suvenir koji se rado nosi kući. Sve to zahvaljujući njihovom vrijednom radu, visokoj kvaliteti od koje nikada neće odustati. Najčešći komentar mušterija u Baklava dućanu jeste da su ovo okusi koje pamte od svojih majki, nana, nena te drugih dragih osoba iz djetinstva. To je samo pokazatelj kvaliteta i ljubavi koja se unosi u svaku baklavu.

U Baklava dućanu naći će te samo autohtone tradicionalne poslastice pravljene po istom receptu kakav je nastao prije više od 200 godina. Recepti za tradicionalna jela ljubomorno su se čuvali u krugu porodice i prenosili kroz generacije, pa tako i u porodici gospođe Bedrije. Izvrstan kvalitet proizilazi iz činjenice da se sve baklave prave ručno , od ručno razvijanih jufki i najkvalitetnijih sastojaka, sa velikom ljubavlju i pažnjom. 

Specijalitet kuće je džandar baklava, koju još zovu „baklava nad baklavama“, koja je specifična po procesu izrade koji traje najmanje tri dana, a dostupna je u tri različita okusa: orah, badem i lješnjak. Džandar baklava je slatki suvenir Sarajeva, koji putuje po cijelom svijetu u glamuroznim kutijama Baklava dućana. 

U poslasticama možete uživati u objektu, a ukoliko želite da obradujete svoje najbliže, prijatelje ili poslovne partnere moguće je pakovanje prozivoda. Baklava dućan vrši besplatnu dostavu na području Sarajeva, a od nedavno i dostavu za cijelu BiH.

NA VRH