PROMO

Uprkos pandemiji veoma uspješna godina za Green Light

MDA

Uprkos pandemiji veoma uspješna godina za Green Light

Foto: Green light


U planu pokretanje proizvodne djelatnosti, a proizvodi iz te tvornice plasiraće se i na domaće i na inozemno tržište. Green Light je osnovao i filijale Logistic Green Light i All Time.

2020. godina za mnoge poslovne subjekte bila je veoam izazovna i teška. Samo najbolji su, zahvaljujući visprenosti i poslovnoj poduzetnosti, sve negativnosti uspjeli pretvoriti u uspjeh. Takva je, bez sumnje firma Green Light iz Tešnja, koja je 2019. godinu završila sa 2,3 miliona KM prometa, a prošlu sa oko 6 miliona KM, što je 2,5 puta više. Prema riječima Damira Numića, direktora Green Lighta, ova firma ne samo da je realizovala sve ugovorene poslove, već je zabilježen ekonomski rast iznad očekivanja.

Primjena novih tehnologija

“Ono što bih istakao kao izuzetno važnu činjenicu jeste da Green Light izvozi prevozničke usluge u EU u procentu 95 posto. To znači da je u BiH u 2020. ušlo šest miliona KM svježeg novca. Dakle, ne samo da je 2020. za nas bila najbolja u poslovanju, ona je bila i najsretnija godina u mom životu”, kaže Numić.

S obzirom na činjenicu da je poslovni svijet podložan brzim promjenama kao nikada do sada Numić smatra da će oni koji nisu fleksibilni i spremni na promjene teško opstati na tržištu.

Nova tehnologija je, ističe on, bitna u savremenom poslovanju. Tu prvenstveno misli na digitalne tehnologije. Kaže da bi svako, ko to može, trebao da investira u aplikacije koje će mu olakšati poslovanje. Tako Numić voznim parkom digitalno upravlja bez greške.

“Ne možete poslovati sa Evropom, a ponašati se ‘balkanski’. Morate poštovati etičke standarde i pokazati solidarnost. Green Light je omogućio malim firmama da njegove usluge dobiju sa velikim odgodama plaćanja. U prvom valu pandemije, uposlili smo 20 novih ljudi, a tokom cijele godine nabavljali smo pet novih vozila mjesečno, tako da je kapacitet našeg voznog parka danas 60 vozila. Nijedno naše vozilo nije starije od godinu dana. Upravo zbog naše angažovanosti u poslu, u Evropi nas sve više traže. Znamo da se povjerenje vrlo teško stiče, a može se izgubiti u trenu. Zato smo oprezni i pazimo da ne zagrizemo više nego što možemo progutati”, istakao je Numić.

  • Uprkos pandemiji veoma uspješna godina za Green Light

    Uprkos pandemiji veoma uspješna godina za Green Light

    Foto: Green Light


Dobre rezultate, kaže Numić, postižu i zahvaljujući mladoj i perspektivnoj radnoj snazi. Prosjek starosti njihovih uposlenika je 25 godina.

 Uspješnih pet godina poslovanja

“Mi smo i društveno-odgovorna kompanija. U prošloj godini smo imali značajne donacije, a posebno zadovoljstvo nam je što ćemo stipendirati nadarene studente. Green Light je za ovu godinu već naručio novih 30 vozila, a zacrtali smo i povećanje prometa od 100 posto. Ništa manje od toga, ali ni to nije sve. U idućoj godini planirali smo i pokretanje proizvodne djelatnosti, a proizvodi iz te tvornice plasiraće se i na domaće i na inozemno tržište. Za svaki slučaj, Green Light je osnovao i firme kćerke Logistic Green Light i All Time”, poručio je Numić.

Ove godine Green Light obilježava pet godina postojanja, a Numić kaže kako su sve zacrtano i ispunili. Slijedi realizacijih novih ambicioznih planova.

“Međutim, pazimo da ne zagrizemo više nego što možemo progutati. No, i dalje stoji ono ‘ko ne riskira, taj ne profitira’. Ne treba čekati na državne poticaje i državne tendere. Vrijeme korupcije prolazi, dolazi nova era. Usudite se, ljudi”, poručio je.

  • Uprkos pandemiji veoma uspješna godina za Green Light

    Uprkos pandemiji veoma uspješna godina za Green Light

    Foto: Green Light


Više o:

Promo Green light
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na