PROMO

Nove prilike za rast vodeće regionalne internetske platforme DaiBau

Sponzorisani tekst

Osnivači internetske platforme DaiBau - Martin Pelcl (lijevo) i Gregor Černelč (desno)

Foto: DaiBau


Kompanija Henkel i fond South Central Ventures finansijski su podržali regionalni razvoj vodeće internetske platforme DaiBau, dostupne na www.daibau.ba, koja spaja investitore s izvođačima građevinskih radova, uloživši značajan sedmocifreni iznos u eurima. Henkelova poslovna jedinica Adhesive Technologies prepoznala je rastuću vrijednost platforme koja okuplja više od 65 000 građevinskih firmi, arhitekata i drugih stručnjaka za izgradnju i obnovu nekretnina na sedam različitih tržišta u regiji.

„Ova investicija će nam značajno pomoći u razvoju aktuelne platforme i jačanju naše tržišne pozicije u regiji. Osim toga, ubrzat će tekuće procese digitalizacije, koji direktno utiču na tržišnu transparentnost i pružanje brojnih inovativnih rješenja, kako krajnjim korisnicima, tako i izvođačima. U trenutnim dinamičnim uslovima rasta, osim finansijskih sredstava obuhvaćenih spomenutom investicijom, za naš dalji razvoj od velikog nam je značaja imati uz sebe snažne partnere koji sa sobom donose zavidno znanje, iskustvo i stručnost“, istaknuo je Martin Pelcl, jedan od osnivača i generalni direktor platforme DaiBau.

Henkel je svjetski predvodnik s visokoučinkovitim rješenjima na tržištima ljepila, brtvila i funkcionalnih premaza. Poslovna jedinica Adhesive Technologies može se pohvaliti sa 130 000 direktnih korisnika u više od 800 tržišnih segmenata, te nudi iznimno učinkovite proizvode potrošačima, obrtnicima i građevinarima. Između ostalog, njihov portfolio proizvoda uključuje materijale i sredstva za brtvljenje za pločice, prozore, fasade, podrume, krovove, popločavanje i hidroizolaciju pod poznatim brendovima kao što je, primjerice, Ceresit.

„U našem slučaju, digitalizacija igra važnu ulogu u daljoj izgradnji naših poslovnih modela i sticanju konkurentnih prednosti na različitim tržištima“, dodao je Adrian Orbea, voditelj globalnog marketinga tvrtke Henkel. „DaiBau je u vrlo kratkom vremenu svoju digitalnu platformu uspješno pokrenuo i proširio po regiji, te tako potvrdio svoje mogućnosti i agilnost. Ova će nam investicija omogućiti da dodatno ubrzamo provedbu naše strategije digitalizacije sticanjem uvida u krajnje korisnike i izvođače. Želja nam je da zajedno s DaiBauom dodatno unaprijedimo platformu te olakšamo pružanje inovativnih rješenja i pojednostavimo pristup informacijama različitim grupama korisnika.“

South Central Ventures u platformu je uložio već 2018. godine, a Jure Mikuž, Managing partner fonda izjavio je sljedeće: „Zadovoljstvo nam je zaželjeti dobrodošlicu Henkelu u Daibau. Partnerstvo s Henkelom ne samo da predstavlja potvrdu poslovne strategije koja je rezultirala ubrzanim rastom poslovanja Daibaua, već ga i mi u fondu vidimo kao iskorak koji će platformi pomoći da brže iskoristi neke nove tržišne prilike koje inače nikada ne bi mogla samostalno iskoristiti u tako ranoj fazi poslovanja.“

DaiBau je od lokalne platforme, koju su 2014. godine u Sloveniji pokrenuli Martin Pelcl i Gregor Černelč, izrastao u vodeću regionalnu platformu, koja na tržištima Slovenije, Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovačke i Rumunije okuplja 65 000 dobavljača i 260 000 aktivnih korisnika. Osim što korisnicima znatno olakšava sve poslove uz gradnju i renoviranje nekretnina, izvođačima radova pomaže u pronalaženju novih klijenata. Svaki profil izvođača sadrži recenzije i ocjene korisnika, te portfolio odrađenih projekata, a korisnicima pomaže u kalkulaciji troškova radova. Osim u izboru optimalnog izvođača radova, DaiBau korisnicima pomaže u planiranju i budžetiranju radova, što znatno pojednostavljuje proces gradnje ili renoviranja nekretnine. DaiBau posebno vodi računa o srednje velikim ili malim izvođačima radova, kojima pruža priliku da plasiraju svoje usluge i proizvode, te optimiziraju svoje poslovanje, posebno na tržištima jugoistočne Europe, na kojima je DaiBau, uz naglu ekspanziju u vrlo kratkom vremenu, uveliko uticao i na regulaciju sektora građevinskih usluga.

DaiBau je u Bosni i Hercegovini dostupan od 2018. godine i na stranici www.daibau.ba nudi više od 7000 provjerenih izvođača radova, koji su dostupni u 13 krovnih kategorija i čak više od 230 preglednih potkategorija. Taj specijalizirani sistem za gradnju pruža i brojne savjete i alate koji investitorima bilo koji građevinski zahvat na nekretnini i oko nje bitno olakšavaju i cjenovno optimiziraju. U Bosni i Hercegovini je od pokretanja platforme realizirano više od 1500 projekata.

Više o temi Promo

PROMO
Nova Aksa, novi doživljaj!

Više o:

Promo DaiBau
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na