PROMO

Mozzart podržao rad Udruženja „Iskra“

Upravnica Roditeljske kuće, Katica Kerkez: Hvala ovoj kompaniji na donaciji sredstava za nabavku didaktičke opreme za radionice i igru oboljelih mališana

Sponzorisani tekst

Mozzart podržao rad Udruženja „Iskra“

Foto: Mozzart


Udruženje „Iskra“ okuplja roditelje djece oboljele od malignih bolesti. Tokom liječenja, mališanima i njihovim najbližima Roditeljska kuća u Banjaluci je druga kuća. Iako sredstva za rad dobijaju od nadležnih, svaka dodatna pomoć im je dobrodošla kako bi im olakšali liječenje i uljepšali boravak u ovom privremenom domu. Kompanija Mozzart uputila im je donaciju u sklopu tradicionalne akcije „Humanitarni tiket u podne“.

Satiričar i dugogodišnji glavni urednik “Ošišanog ježa”, Radivoje Lale Bojičić je tipovao 15. februara, baš na Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti, a osvojeni iznos sa dobitnog tiketa usmjerio je Udruženju “Iskra”.

-Jedan dio aktivnosti podmirujemo donatorskim sredstvima, tako da smo zahvalni Mozzartu na pomoći. U kući gdje borave roditelji i djeca uvijek nam nešto treba. Račune plaćamo grantom koji dobijamo od Republike Srpske, a uvijek su nam potrebne i maske, higijenska i sredstva za dezinfekciju, pogotovo u vrijeme ove epidemije. Trudimo se da nabavimo sve što je potrebno našim ukućanima, kako bi što manje izlazili vani tokom korone- kaže upravnica Roditeljske kuće, Katica Kerkez.

          Ona dodaje da će donaciju od Mozzarta iskoristiti za nabavku didaktičke opreme za radionice i igru oboljelih mališana jer u Roditeljskoj kući provode mnogo vremena koje žele da im učine lakšim i ljepšim.

          Inače, Roditeljska kuća Udruženja „Iskra“ ima kapacitet od sedam apartmana. U njima su ranije, uz dijete koje se liječi, mogli da borave oba roditelja, braća, sestre i ostala rodbina. Međutim, kako bi dodatno zaštili krhko zdravlje mališana tokom epidemije, sada uz svakog malog stanara može da bude samo jedan pratilac.

          Većina djece tu živi od osam mjeseci, pa i više od godinu dana- koliko u prosjeku traje liječenje. Kako sve to vrijeme ne bi provodili u bolničkoj sobi, u Roditeljskoj kući se trude da se osjećaju kao kod svoje kuće pružajući im podršku da lakše prebrode teške trenutke. Sve to je lakše uz pomoć humanih pojedinaca i društveno- odgovornih kompanija.

          -Kroz našu akciju „Humanitarni tiket u podne“, uz pomoć poznatih ličnosti, do sada smo uputili donacije brojnim pojedincima i udruženjima. Posebno se trudimo da pomognemo onima kojima je novac potreban za liječenje, a dodatnu pažnju posvećujemo djeci. Mališanima iz „Iskre“ želimo što brži oporavak, a svoju misiju ćemo nastaviti u narednom periodu - kaže menadžer korporativnih komunikacija Mozzarta, Marija Ranilović.

Više o:

promo mozzart
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na