PROMO

Internacionalni Burch univezitet dodijelio prof.dr. Melihi Handžić počasno zvanje profesor emeritus

Sponzorisani tekst

Prof.dr. Melihi Handžić dodijeljeno je počasno zvanje profesor emeritus

Foto: IBU


Na svečanoj sjednici Senata održanoj u srijedu 24.02.2021. godine, prof.dr. Melihi Handžić dodijeljeno je počasno zvanje profesor emeritus za njen izuzetan doprinos naučno-istraživačkoj zajednici u BiH, ali i šire. Na početku sjednice, rektor Internacionalnog Burch univerziteta prof.dr. Mersid Poturak zahvalio se profesorici Handžić za 11 godina rada na Burch univerzitetu kao i za znanje i iskustvo kojima je obogatila Univerzitet.

„Internacionalni Burch univerzitet imao je veliku čast i zadovoljstvo što je profesorica Handžić bila bio naše porodice i dijelila svoje bogato znanje i iskustvo sa nama i našim studentima. Njen rad i uspjesi su naš ponos i izuzetno smo sretni što imamo priliku dodijeliti joj ovo počasno zvanje. Nadamo se da će profesorica Handžić nastaviti svoju saradnju sa Univerzitetom i ostati dio naše zajednice“, rekao je rektor prof.dr. Mersid Poturak.

Profesorici Handžić dodijeljeni su plaketa i zahvalnica za dugogodišnji rad na Univerzitetu te prigodni pokloni.

„Nakon povratka iz Australije u BiH Internacionalni Burch univerzitet je bio moj izbor, jer mi je pružio priliku da svoje znanje upotrijebim za edukaciju mladih ljudi i njihovu pripremu za globalno tržište. Ovaj Univerzitet razlikuje se od drugih po brizi i posebnoj pažnji koju poklanja studentima. Osim toga, važno mi je bilo što sam mogla da se priključim evropskoj istraživačkoj zajednici i učestvujem u brojnim projektima. Nakon 11 godina rada na Burch univerzitetu izuzetno sam sretna što je moj rad cijenjen i prepoznat. Velika mi je čast primiti ovu počasnu titulu koja znači da ću zadržati veze s Univerzitetom i ostati važan dio ove porodice“, rekla je prof.dr. Meliha Handžić.

Profesorica Handžić doktorirala je Informacione sisteme na Univerzitetu New South Wales u Sydneyu gdje je bila i voditelj Knowledge Management Research Group. Njen glavni istraživački fokus je na oblasti upravljanja znanjem. Objavila je više od 100 naučno-istraživačkih radova o ovoj temi, knjiga i članaka u priznatim međunarodnim časopisima i zbornicima sa međunarodnih konferencija. Član je nekoliko internacionalnih udruženja, organizacionih i uredničkih timova za brojne konferencije i publikacije, uključujući IAKM, AIS I IFIP. Prije priključenja akademskoj zajednici, profesorica je bila uključena u projekte UNDP-a u Aziji i Africi. U 2014. godini je proglašena globalnim liderom u oblasti upravljanja znanjem, a 2017. se našla na listi među prvih deset najcitiranijih naučnika u Bosni i Hercegovini.

Kroz dugi niz godina aktivnog rada u akademskoj i naučno-istraživačkoj zajednici profesorica Handžić je razvila zavidnu mrežu kontakata širom Evrope.

Nakon dodjele počasnog zvanja profesorici Handžić, uručene su i plakete te pokloni uposlenicima za 10 godina rada i doprinosa Internacionalnom Burch univerzitetu.

NA VRH

Podijeli članak na