PROMO

Najveća dosadašnja investicija u BIH kompanije MANN+HUMMEL BA Tešanj

Sponzorisani tekst

Najveća dosadašnja investicija u BIH kompanije MANN+HUMMEL BA Tešanj

Foto: MANN+HUMMEL BA Tešanj


Dana 25.02.2021.godine g. Thomas Fischer, predsjednik MANN+HUMMEL grupacije, gđa. Emese Weissenbacher, izvršna direktorica finansija MANN + HUMMEL grupacije, g. Nic Zerbst, direktor proizvodnje MANN+HUMMEL grupacije, gđa. Michaela Paßlick, rukovodilac ekonomskog odjela pri ambasadi SR Njemačke u BiH, g.Suad Huskić, načelnik Općine Tešanj i g. Mahmut Galijašević generalni direktor MANN + HUMMEL BA, presjecanjem vrpce svečano su otvorili novi logistički centar kompanije MANN+HUMMEL BA u Tešnju.

Radi se o objektu površine ca.5.000 kvadratnih metara. Izgradnja ovog objekta najveća je dosadašnja investicija u BiH kompanije MANN+HUMMEL BA. „Sama investicija je koštala preko 4 miliona eura i trajala je punih godinu dana. Širenje logističkog prostora znači i stvaranje novog proizvodnog prostora u okvirima postojećih objekata, što je i preduslov rasta naše fabrike u Tešnju.” - rekao je Mahmut Galijašević, generalni direktor MANN+HUMMEL BA Tešanj.

  • Najveća dosadašnja investicija u BIH kompanije MANN+HUMMEL BA Tešanj

    Najveća dosadašnja investicija u BIH kompanije MANN+HUMMEL BA Tešanj

    Foto: MANN+HUMMEL BA Tešanj


Novi logistički centar najveća je investicija u posljednjih 15 godina kompanije MANN+HUMMEL BA i predstavlja značajan iskorak u njenom razvoju. Logistički centar se nalazi u sklopu nedavno kupljenog prostora od cca 10.000 m2 i predstavlja skladišno-administrativni objekat kojim se ostigurava širenje poslovanja kompanije. „Novootvoreni objekat osigurava radna mjesta uposlenika ove kompanije i otvara niz drugih mogućnosti. Važno je napomenuti da je MHBA najveći poslodavac na području općine Tešanj kao i najveći njemački poslodavac na području naše države. Uprkos velikim izazovima uzrokovanih pandemijom Corona virusa i velikim fokusom na očuvanje zdravlja naših uposlenika, prošle godine ostvarili smo rekordnu prodaju, te rekordnu proizvodnju u jednoj godini. Iskoristili smo šanse koje su se stvorile u ovoj kriznoj situaciji.“ -istakao je Mahmut Galijašević, generalni direktor MANN+HUMMEL BA Tešanj.

Prometom od 25 miliona KM i 420 uposlenika 2005. godine kada je privatizirana, godinu 2020. MHBA završila je sa oko 700 uposlenika i ukupnim prometom od oko 80 miliona KM, od čega se 97% proizvodnje plasira na inostrano tržište.

Kompanija MANN+HUMMEL BA Tešanj do 2005. godine poslovala je pod imenom "Unico filter", te je od te godine ušla u sastav velike njemačke grupacije MANN+HUMMEL i predstavlja najsvijetliju tačku bh. privatizacije.

NA VRH

Podijeli članak na