PROMO

Dan planete Zemlje - #Project1Hour

Sponzorisani tekst

Dan planete Zemlje - #Project1Hour

Foto: Porsche BH


Klimatske promjene su stvarne i imaju sve veći uticaj na život svih nas. Iako se čini da je korona-kriza trenutno zasjenila sve, klimatska kriza je i dalje prisutna i predstavlja jedan od najvećih izazova u historiji čovječanstva. Borba protiv klimatskih promjena istovremeno nudi i nove prilike i mogućnosti – za životnu sredinu, za ljude na čitavom svijetu kao i za kompanije kao što je Volkswagen. Budući da je klimatska kriza prouzrokovana ljudskim aktivnostima, imamo i dalje priliku da klimatske promjene ograničimo na nivo kojim se može upravljati – ako prestanemo da samo pričamo o tome i odmah počnemo da djelujemo!

Volkswagen AG je pokrenuo svoj program dekarbonizacije koji je zasnovan na klimatskom cilju UN da se globalno zagrijavanje ograniči na maksimalno 2 °C. Cilj programa je da se do 2025. smanje emisije CO2 za 30% u odnosu na 2015. i da se do 2050. postigne karbonska neutralnost.

 • Dan planete Zemlje - #Project1Hour

  Dan planete Zemlje - #Project1Hour

  Foto: Porsche BH


Da bi se globalno zagrijavanje držalo na nivou koji čini život ljudi na planeti mogućim i dostojnim, svako mora da pruži doprinos. Volkswagen AG ima sa svojih 670.000 zaposlenih širom svijeta i veliki potencijal da aktivno promoviše zaštitu klime – unutar i izvan kapija fabrika. Ovo je prvi put da se svi zaposleni Volkswagen koncerna širom svijeta bave sat vremena jednom određenom temom. To pokazuje koliko je važna zaštita klime za našu kompaniju i za svakog od nas ponaosob! 

 • Dan planete Zemlje - #Project1Hour

  Dan planete Zemlje - #Project1Hour

  Foto: Porsche BH


#Project1Hour

Klimatske promjene imaju direktan uticaj na suštinu poslovnog modela kompanije Volkswagen AG i nude pritom opsežne mogućnosti da postanemo aktivni kao kompanija i pojedinci i smanjimo emisije štetne po klimu. Stoga Volkswagen koncern angažuje svoje zaposlene da se posvete sat vremena klimatskim promjenama, saznaju više o tome i stvore konkretan lični doprinos za zaštitu klime – to je #Project1Hour.

„Kompanije PORSCHE BH, Porsche Sarajevo i Porsche Leasing kao članice VW Grupacije u BiH su se sa svojim zaposlenicima uključile u ovaj projekat kroz aktivnu tematsku radionicu na dan planete zemlje 22.04.2021. Cilj je upoznati sve zaposlene o aspektima klimatskih promjena, te iznaći načine kako svako od nas može individualno doprinijeti poboljšanju klimatskih uslova. Primjer toga je preduzimanje individualnih mjera za zaštitu klime na lokalnom nivou te na taj način pružiti sopstveni doprinos – u našem radnom okruženju i privatnom životu.

 • Dan planete Zemlje - #Project1Hour

  Dan planete Zemlje - #Project1Hour

  Foto: Porsche BH


Vec duži period PORSCHE BH ulaže veliki napor u približavanju ekološki opravdane mobilnosti i pionir je na našem tržistu u prezentovanju elektro mobilnosti sa velikim doprinosom u izgradnji infrastrukture električnih punionica , gdje je do sada instalirano preko 50 električnih punionica širom Bosne i Hercegovine. Ovim se teži približiti elektro mobilnost kao budućnost automobilske industrije a koja će i u najvećoj mjeri svojom boljom implementacijom u vremenu ispred nas upravo jednim dijelom poboljšati klimatske okolnosti i u gradovima širom Bosne i Hercegovine“ izjavio je Senad Olovčić, direktor kompanije Porsche BH.

 • Dan planete Zemlje - #Project1Hour

  Dan planete Zemlje - #Project1Hour

  Foto: Porsche BH


„Danas smo iskoristili priliku da se zahvalimo i nagradimo naše zaposlene koji su kroz svakodnevne životne navike počev od pješačenja i dolaska biciklom primjer svima nama kako bismo što više koristili alternativne načine mobilnosti i prijevoza, što u konačnici znatno smanjuje zagađenje. Također smo se zahvalili i kolegama koji su veoma ekološki osviješteni, dajući maksimalan doprinos društvenoj zajednici kroz razne ekološke projekte, ali i doprinos projektima elektro-mobilnosti u Bosni i Hercegovini. Jednostavno, oni su naši ambasadori u zaštiti životne okoline i na njih smo posebno ponosni. U susret Danu planete Zemlje, zaposlenici su kroz različite aktivnosti doprinijeli, ekologiji počev od sadnje drveća, pješačenja, čišćenja otpada, a istovremeno diskutovali i obavezali se na sprovođenje ideja i aktivnosti koje će podići svijest o važnosti ekologije, ali i konkretno smanjiti zagađenje. Buduće aktivnosti će biti usmjerene na ekološke projekte i aktivnosti unutar kompanije, ali i u privatnom angažmanu svih zaposlenika sa ciljem doprinosa ekologiji.“, dodaje Haris Muratović, ambasador projekta.

Više o:

Promo Porsche BH
NA VRH

Podijeli članak na