Za Osmijeh više: Mozzart obradovao udruženje iz Nevesinja

“Donirani novac ćemo podijeliti kao džeparac djeci koja budu išla na more”, kaže Ljeposava Grahovac, predsjednica Udruženja „Osmijeh više“

Piše: MDA

Mozzart uručio donaciju Udruženju „Osmjeh više“, Nevesinje

Foto: Mozzart


Udruženje roditelja sa četvoro i više djece „Osmijeh više“ u Nevesinju postoji već 15 godina. Za to vrijeme uspjeli su da okupe čak 108 višečlanih porodica. Najbrojnija porodica u udruženju bila je sa sedmoro djece od kojih je najmlađe trenutno student. Sada ih u stopu prati porodica koja je prije nekoliko mjeseci dobila šestog sina. Svima njima trude se da pomognu u ostvarivanju što boljeg statusa u društvu. Pomoć, kroz tradicionalnu akciju „Humanitarni tiket u podne“, uputila im je i kompanija Mozzart, a taj plemeniti gest veoma ih je odbradovao.

- Želim da se zahvalim kompaniji Mozzart na donaciji, zaista veoma lijep gest. Donirani novac planiramo da podijelimo kao džeparac djeci iz višečlanih porodica koja budu išla na more - kaže predsjednica Udruženja „Osmijeh više“ iz Nevesinja, Ljeposava Grahovac.

 „Osmijeh više“ okuplja i brojne porodice sa po četvoro ili petoro djece, a kriterijum za članstvo je da je najmlađe dijete u porodici đak ili student.

Udruženje je osnovano kako bi, kroz sistem, zaštitili majke četvoro i više djece, odnosno pomogli im da ostvare prava na nacionalnu penziju i materinski dodatak. Iako su svjesni da im tek predstoji borba za ta prava, zadovoljni su podrškom lokalne zajednice. Od dana osnivanja imaju stalno finansiranje iz budžeta opštine Nevesinje.

U radu se trude da udruženje ne predstavljaju kao humanitarnu organizaciju, a porodice kao socijalni problem društva, već njegov nacionalni interes. Zato rijetko traže pomoć od donatora, ali im podrška svakako znači.

 - Sa zadovoljstvom podržavamo višečlane porodice jer zaista smatramo da one zaslužuju pažnju društva. Iako ovo udruženje nije tražilo pomoć, uputili smo im donaciju za podršku u radu na inicijativu plemenitog kladioca, Neše Bridžisa, koji se priključio našoj akciji „Humanitarni tiket u podne“ - kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Više o:

Promo Mozzart
NA VRH

Podijeli članak na