ŠANKANJE

Deseto jubilarno izdanje najvećeg zimskog festivala u BiH

Piše: M. D. A.

Deseto jubilarno izdanje najvećeg zimskog festivala u BiH

Foto: FACEBOOK


Zimska turistička sezona na području Srednjobosanskog kantona bit će zvanično otvorena u petak s trodnevnom zabavom u sklopu Šankanja na Vlašiću, a ukupno sedam ski centara spremno dočekuju domaće i strane turiste.

Posjetitelje na Vlašiću, u periodu od 10. do 12. decembra, uz zabavan dnevni program, druženje s Djeda Mrazom i igre bez granica na snijegu i koncerte najpopularnijih regionalnih muzičkih zvijezda u okviru manifestacije "Šankanje", koju ove godine u kontroliranim uvjetima organizira Sol Azur-Buena Vista, očekuje najveći ski-opening ove zime u BiH.

Deseto jubilarno izdanje najvećeg zimskog festivala u BiH, popularno Šankanje ove godine na Vlašić dovodi najpoznatije regionalne muzičke zvijezde Milicu Pavlović, Sašu Matića, Natašu Bekvalac i Amela Ćurića.

"Ljubitelje zimskih sportova i dobre zabave i ove zimske turističke sezone na Vlašiću očekuju brojni vrhunski doživljaji prilagođeni svim generacijama. Zanimljiv sportsko-zabavni program sasvim sigurno osigurat će nezaboravan provod na planini", kazao je direktor turističke agencije Sol Azur-Buena Vista Armin Alijagić.

Dodao je da se karte za koncert mogu kupiti i na platou Vlašića tokom samog događaja i neposredno pred početak spektakla.

S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju te imajući u vidu interesovanje i dolazak brojnih gostiju iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i zemalja okruženja, Vlašić se prilagodio situaciji koju je nametnula pandemija Covid-19, te je naglašena važnost poštivanja protokola vezanih za COVID-19, kako bi se svi ljubitelji zimskih sportova, prije svega osjećali sigurno.

Organizatori Šankanja naglasili su da će se kao još jedan vid dodatne zaštite, pored punkta za testiranje na COVID-19, na samom ulazu u Solazur arenu (u saradnji sa Medical Centrom Dr. Asotić, cijene 15KM za posjetitelje), postaviti i termalne kamere koje će detektovati povišenu tjelesnu temperaturu u stvarnom vremenu.

"Na Šankanju će moći prisustvovati samo osobe koje su prebolovale koronavirus, kao i vakcinisani ili testirani posjetitelji, što dovoljno govori o mjerama zaštite koje će se poduzimati ove zimske turističke sezone u okviru jednog od najboljih ski-openinga u BiH", kazao je Alijagić.

Na Šankanje su ovih dana pozvali i svi izvođači obećavajući dobru zabavu, a osim navedenih atmosferu će zagrijavati regionalni DJ-evi te Frenkie, Kontra i Indigo.

Više o:

SOLAZUR ŠANKANJE
NA VRH

Podijeli članak na