OLIMPIJSKI CENTAR JAHORINA

Šestosjed Trnovo pušten u rad

M. D. A.

Šestosjed Trnovo pušten u rad

Foto: OLIMPIJSKI CENTAR JAHORINA


Jučer je na Jahorini u rad puštena još jedna nova instalacija vertikalnog transporta, šestosjed Trnovo, čime je zaokružen ciklus investicija realizovanih tokom proteklog ljeta.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić, rekao je:“ Posljednja u nizu svih investicija koje smo realizovali u toku ove ljetne sezone kreće sa prevozom skijaša i jako sam srećan zbog toga. Kapacitet šestosjeda je 2.400 skijaša na sat, dužine je 570 m i vožnja ovom instalacijom traje oko 2 minuta. Uz sam šestosjed ovdje smo izgradili i jednu potpuno novu ski stazu, stazu broj 9 koja je blaga i široka i već sada dobijamo sjajne povratne reakcije od strane skijaša koji su imali priliku da isprobaju ovu ski stazu. Ovo je veliki dan za Olimpijski centar Jahorina. Cilj nam je da razvijemo ovaj dio Jahorine i upravo iz tog razloga smo ovdje napravili jedan skijaški poligon sa pokretnom trakom koji je idealan za početnike, na ovoj lokaciji otvaramo i jedno prodajno mjesto. Cilj nam je da gosti iz vikend naselja imaju lak i brz pristup skijalištu a to smo ovi projektima omogućili. Otvorili smo i novo prodajno mjesto i postavili skiosk kod Pegija koji radi 24h upravo za goste iz vikend naselja. Jahorina je sada jedna cjelina koju svake godine dodatno dopunjavamo sa novim stazama, instalacijama i sadržajima za sve naše posjetioce. Zbog toga ogromnu zahvalnost dugujem zaposlenima u Olimpijskom centru Jahorina koji rade i do 5 ujutro kako bi sve bilo spremno na vrijeme.“

Za 43 dana skijanja na Jahorini je skijalo 110.000 skijaša što je za 50 odsto bolje u odnosnu na isti period prošle godine. Promet je premašen je za 60 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Na Jahorini je trenutno u pogonu kompletan vertikalni transport i svih 47 km dobro pripremljenih ski staza su na raspolaganju skijašima i borderima. Uz sjajno skijanje u dnevnom terminu od 9 do 16 časova, skijaši na Jahorini imaju priliku uživati i u noćnom skijanju svaki dan u terminu od 18 do 21 čas. U večernjem terminu su u pogonu obje kabinske gondole, Poljice i Partizan, dok gondola Poljice prevozi goste na vrh do Olimpijskog bara i dostupna je za panoramsku vožnju do 23 časa gdje u večernjim terminima organizuju nastupe poznatih pjevača.

Ovaj vikend na Jahorini obilježiće mnogobrojna dešavanja. U subotu 15.1. od 11:00 do 17:00 časova na platou Poljice Jahorina će biti domaćin drugom po redu Teqvoly zimskom kupu. Riječ je o takmičenju sportskog karaktera, tačnije, u teqvoly-ju, koji predstavlja potpuno novu dimenziju odbojke, a koji velikom brzinom osvaja srca mnogih sportista. I ove godine tradicionalno na ovoj planini obilježavaju Svjetski dan snijega u nedjelju 16. januara kada će uz popust od 50% na poludnevne, dnevne i noćne ski karte za najmlađe posjetioce realizovati zabavnu radionicu u poligonu na Poljicama od 16:00 časova a nakon toga noćnu trku od 18:00 časova. Cilj je da kod djece i mladih podstaknu i razviju ljubav prema planini i prirodi.

Više o temi OLIMPIJSKI CENTAR JAHORINA

OLIMPIJSKI CENTAR JAHORINA
Jahorina u punom kapacitetu dočekuje skijaše za vikend
OLIMPIJSKI CENTAR JAHORINA
Skijanje na Jahorini kreće od 1. decembra
NA VRH

Podijeli članak na