RAIFFEISEN BANK

Raiffeisen kredit za energetsku efikasnost uz povrat novca do 20 posto

Efikasno planiraj i povrat novca biraj

Marketing

Raiffeisen kredit za energetsku efikasnost uz povrat novca do 20 posto

Foto: RAIFFEISEN BANKA


Klijentima Raiffeisen banke je dostupna kreditna linija za finansiranje investicija u energetsku efikasnost i projekata koji generišu energetske uštede, uvedena uz podršku Njemačke razvojne banke, KfW-a. Riječ je o namijenskim kreditima za adaptaciju/rekonstrukciju stambene jedinice uz energetsku efikasnost uz koje klijente očekuje povrat novca do 20% od iznosa kredita.

Povrat novca je moguć ukoliko je minimalna ušteda energije na sredstvima koja su predmet kreditiranja 20% ili više. Također, klijenti ostvaruju i druge pogodnosti kao što su povoljniji uslovi kreditiranja uz fiksne kamatne stope, ušteda energije, zatim povećanje vrijednosti nekretnine, te zaštita životne sredine smanjenjem emisije gasova.

Više informacija o ovim kreditima klijenti fizička lica mogu pronaći na:https://raiffeisenbank.ba/stanovnistvo/krediti-za-energetsku-efikasnost. Krediti za energetsku efikasnost dostupni su i za mala i mikro preduzeća i samostalne preduzetnike, a detaljnije informacije dostupne su na:https://raiffeisenbank.ba/mala-preduzeca-i-obrtnici/finansiranje/krediti-za-energetsku-efikasnost. Putem web stranice Banke klijenti mogu i praktično izračunati iznos povrata uz korištenje kredita za energetsku efikasnost, u zavisnosti od planirane vrste radova.

Kao odgovoran bankar, Raiffeisen banka putem ove kreditne linije, daje doprinos i podršku dugotrajnoj zaštiti okoliša, podstičući kupovinu proizvoda i uređaja s efikasnim korištenjem energije.

NA VRH

Podijeli članak na