BH TELECOM I FK SARAJEVO

FK Sarajevo brani trofej: BH Telecom 11. međunarodni fudbalski turnir "Igraj fudbal, živi život" održat će se u junu u gradu na Miljacki

Marketing

FK Sarajevo brani trofej: BH Telecom 11. međunarodni fudbalski turnir "Igraj fudbal, živi život" održat će se u junu u gradu na Miljacki

Foto: 11. međunarodni fudbalski turnir "Igraj fudbal, živi život"


FK Sarajevo brani trofej: BH Telecom 11. međunarodni fudbalski turnir "Igraj fudbal, živi život" održat će se u junu u gradu na Miljacki

BH Telecom 11. međunarodni fudbalski turnir pod nazivom "Igraj fudbal, živi život" ove godine će se održati od 10. do 12. juna u glavnom gradu BiH, a utakmice će se igrati na stadionu Trening centra Igman Ilidža i u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" u sklopu programa manifestacije „Novogradski dani 2022“. Titulu najboljeg brani FK Sarajevo koje je prošle godine u finalu savladao Široki Brijeg rezultatom 2:1. U dosadašnjih deset turnira Željezničar i Sarajevo su po tri puta dotakli vrh, dok su po jednom na tronu bili Rad, Crvena zvezda, Vardar i MTK iz Budimpešte.

Pravo nastupa imaju igrači do 16 godina

Kao i do sada organizator ovog događaja je Udruženje za podsticaj kulture i sporta Profesional iz Sarajeva, a generalni sponzor je BH Telecom. Dakako, pravo nastupa imaju igrači do 16 godina, a ove godine, turnir ponovo ima međunarodni karakter, s obzirom da su prethodne dvije nastupale samo ekipe iz BiH zbog pandemije COVID 19. Bez dvojbe, kvalitetne ekipe iz Evrope, regije i BiH nastupat će na ovom, već sada možemo reći, izuzetno kvalitetnom nadmetanju.

Na 11. turniru "Igraj fudbal, živi život" učestvuju: FK Sarajevo, Velež (Mostar), Lokomotiva (Zagreb), Željezničar (Sarajevo), Akademija Pandev (Strumica – Sjeverna Makedonija), Borac (Banja Luka), Mura (Murska Sobota – Slovenija), FC Slovacko ( Ursko Hradište – Slovačka). Dakako, ovih osam ekipa bit će podijeljeno u grupu A i B, a dvije prvoplasirane borit će se za prvo i treće mjesto.

Nekada su na turniru igrali Kovačević, Jedvaj, Grujić, Dabro...

Podsjetimo, ovaj događaj svojom organizacijom prvi u regionu počeo s okupljanjem mladih nogometaša i klubova još 2012. godine. Vremenom je postao prepoznatljiv brend u regionu i Starom kontinentu s pohvalama klubova koji su do sada na njemu nastupali. Svojom organizacijom turnir je do sada unaprijedio odnose klubovima iz regiona, a veliki broj djece je animirao da se bave sportom, što je bio i jedan od ciljeva. Također, treba naglasiti da su prethodnih godina ,između ostalih, na ovom događaju učestvovali Tin Jedvaj, hrvatski reprezentativac i aktuelni član ekipe Lokomotiv Moskva, Marko Grujić, srbijanski reprezentativac i aktuelni član Porta, kao i Andrej Đokanović (Sarajevo), Selmir Pidro (St. Louis CITY - SAD), Vladan Kovačević ( Rakow – Poljska), Marko Dabro ( Beijing Guoan – Kina).

Prethodnih godina organizovan je i turistički obilazak grada, a mladi nogometaši su bili oduševljeni okruženjem i samim prijemom u gradu na Miljacki. Glavni grad BiH je do sada široj javnosti u regionu i Evropi, putem mladih ambasadora, predstavljen kao sportski, kulturni i turistički centar.

Pred početak 11. turnira organizator vjeruje kako će i ove godine utakmice ponuditi borbu za svaki centimetar terena i da će najbolji tim na kraju osvojiti prvo mjesto.

Dosadašnji pobjednici i najbolji igrači turnira:

2012. godine – Željezničar, a Tin Jedvaj bio je najbolji igrač turnira

2013. godine – Rad (Beograd), a Marko Grujić bio je najbolji igrač turnira

2014. godine – Crvena zvezda, a Anes Vazda bio je najbolji igrač turnira

2015. godine – Željezničar, a Denis Žerić bio je najbolji igrač turnira

2016. godine – Sarajevo, a Stefan Mihajlović bio je najbolji igrač turnira

2017. godine – Sarajevo, a Armin Imamović bio je najbolji igrač turnira

2018. godine – Vardar (Skoplje), a Andrija Krivokapić bio je najbolji igrač turnira

2019. godine – MTK Budapest, a Gabriel Groznica bio je najbolji igrač turnira

2020. godine – Željezničar, a Armin Ramić najbolji igrač turnira

2021. godine – Sarajevo, a Bakir Nurković najbolji igrač turnira.

Turnir su podržali: BH Telecom kao generalni sponzor, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Kantonalno ministarstvo kulture i sporta, Grad Sarajevo, Općina Novi Grad, BH Pošta, Nogometni Savez Bosne i Hercegovine, Franck, Hyundai, Coca Cola, Buondi caffe, Zentiva Pharma, Oaza voda, medijski partnerni Arena Sport, Antena Sarajevo, Dnevni Avaz, Sport Centar i Metromedia.

Više o temi PROMO

LJETO 2022- CRNA GORA
Provedite praznike i ljeto u hedonističkom raju
NA VRH

Podijeli članak na