LABOS LABORATORIJ

Za život i zdravlje - Dobrovoljno darivanje krvi

Marketing

Dana 21.06.2022. godine, u terminu od 12:00h do 17:00h u prostorijama hotela Holiday, održala se akcija dobrovoljnog darivanja krvi pod sloganom: „Za život i zdravlje“ kojeg je u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH provodio LABOS laboratorij. Želimo da se zahvalimo našim partnerima koji su pomogli da se ovaj projekat realizuje, a to su: ProCredit bank,Dnevni avaz, Face TV, Pizzeria Wisa, Skuter Sarajevo, Hotel Holiday, te dva anonimna sponzora. Cilj ovog projekta je bio podizanje svijesti o potrebi za sigurnom krvlju diljem svijeta i ohrabrivanje pojedinaca da redovito daruju krv, kako bi krv bila dostupna za sve kojima je potrebna.

 Svim dobrovoljnim davaocima krvi LABOS laboratorij je poklonio paket analiza, u cilju podizanja društvene svijesti o važnosti preventivnih pregleda i prevencije bolesti. Posjetiocima se pružila mogućnost da upoznaju doktore i partnere projekta, kroz druženje i razgovor upoznaju više o pojmovima i značaju dobrovoljnog darivanja krvi i ulogom preventivne laboratorijske dijagnostike i laboratorijskih pretraga. 

Na održanoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi se odazvalo 88 davalaca, od toga uspješno uzetih doza je 63. Od jedne uzete doze se prave tri različita krvna pripravka, što znači da smo zajedničkim snagama spasili 189 života. Vaše sudjelovanje i podrška je zasigurno pomogla da se osigura veći učinak ovog projekta, te da se spase životi naših sugrađana, i zbog toga Vam veliko hvala.

Više o:

PROMO LABOS
NA VRH

Podijeli članak na