IT OPEN CHALLENGE

Najveće regionalno IT takmičenje ove godine u Sarajevu

Za sve takmičare koji ostvare zavidne rezultate obezbijeđene su značajne novčane nagrade, a mnogi od finalista će dobiti poslovne ponude i mogućnost obavljanja prakse u renomiranim kompanijama.

Marketing
  • Najveće regionalno IT takmičenje ove godine u Sarajevu

    Najveće regionalno IT takmičenje ove godine u Sarajevu

    Foto: IT OPEN CHALLENGE


Još samo dva dana ostala su za prijave učesnika na IT OpenChallenge, najveće takmičenje mladih talentovanih IT nada i stručnjaka koje se održava ovoga augusta u Sarajevu u organizaciji Centra za društveno obrazovanje mladih, Univerziteta u Sarajevu i UTIC-a. Takmičenje se organizuje s ciljem unapređenja IT sektora u Bosni i Hercegovini, te povezivanja mladih talenata sa IT kompanijama.

Cilj je napraviti najveće takmičenje u regionu koje će dati šansu svim nadarenim srednjoškolcima i studentima da pokažu svoje sposobnosti. IT OpenChallenge nije samo takmičenje u programiranju. Na ovo takmičenje mogu se prijaviti i ostali programeri, grafički dizajneri i 3D modeleri. Takmičari mogu osvojiti vrijedne nagrade, zaposlenje i stipendije.

IT OpenChallenge takmičenje se odvija u dvije faze:

-Kvalifikaciona faza: 4 – 7 . august 2022.

-On-site faza: 27 – 28. august 2022.

Takmičenje je organizovano u četiri kategorije:

-Programiranje

-Grafički dizajn

-3D modeliranje

-Programiranje Experts

Prijava takmičara

Na takmičenje u prve tri kategorije mogu se prijaviti osobe od 16 do 24 godine iz Bosne i Hercegovine i sa područja Jugoistočne Europe. Za kategoriju Programiranje Experts prijave su moguće za učesnike starosti 25 godina i više.

Do sada se na IT OpenChallenge prijavilo više od 700 učesnika, a prijave ostaju otvorene do 6. augusta. Stoga osigurajte svoje mjesto čim prije prijavom putem linka: https://itoc.unsa.ba/

Networking

Učesnici će dobiti priliku upoznati druge učesnike IT OpenChallenge-a i tako stvoriti nova poznanstva i konekcije, te prisustvovati prezentacijama naših partnera. Pored toga svi finalisti će imati priliku upoznati predstavnike renomiranih IT kompanija, razgovarati i podijeliti svoja iskustva, dok će oni koji ostvare najbolje rezultate dobiti i vrijedne novčane nagrade.

Scouting

Partneri koji su do sada stali uz IT OpenChallenge su kompanije Oracle, medIT, Atom Distribution BH, Payten, PPG, TeleGroup, Perfecta i ViaMedia te Općina Novo Sarajevo, dok je kompanija Monri obezbijedila i plaćenu praksu za jednog od učesnika. Medijski pokrovitelji takmičenja su Dnevni avaz i NOOB.

Centar za društveno obrazovanje mladih ostaje otvoren, sve do finalne faze takmičenja 27.8.2022.g., za nove partnere koji će imati priliku upoznati talentovane mlade ljude i priliku ponuditi im angažman u svojim kompanijama.

Naša želja je da svih 100 finalista IT OpenChallenge takmičenja, po završetku istog, dobije poslovne ponude, a naše tržište dodatno podigne kvalitet glavnog resursa u IT-u – ljudi.

NA VRH

Podijeli članak na