REGION

O članstvu u NATO-u: Crna Gora primjer Makedoniji

Detalj sa sastanka ( CdM.me)

19.7.2017

Crna Gora primjer je Makedoniji, na koji način se ostvaruju strateški ciljevi države u pogledu članstva u NATO savez, kazala je otpravnica poslova ambasade Makedonije Suhena Ćerim Baliu, tokom sastanka sa ministricom bez portfelja u Vladi Crne Gore Marijom Vučinović.

Prijem Crne Gore u NATO je pozitivna okolnost za cijeli region, a vaša država je primjer našoj na koji način se ostvaruju strateški ciljevi države, u pogledu iskustava koja je Crna Gora ostvarila ulaskom u NATO savez - kazala je Baliu. 

Ministrica Vučinović poručila je da će Crna Gora pružiti punu podršku Makedoniji na putu ka NATO i EU integracijama, budući da su se na tom putu nalazili prije Crne Gore.

Sagovornice su konstatovale da su bilateralni odnosi između Crne Gore i Makedonije veoma dobri, te da države nemaju otvorenih pitanja.

Istaknuta je izuzetno kvalitetna međudržavna saradnja na svim poljima, gdje je akcenat stavljen na poboljšanje ekonomskih odnosa, u pogledu kojih je bilo riječi o uspostavljanju avio linije, kao i poboljšanja infrastrukture, prenosi portal CdM.me.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.