REGION

Požari u Crnoj Gori uglavnom pod kontrolom

Fena

24.7.2017

Stanje na požarištima u Crnoj Gori jutros je pod kontrolom, a aktivni su požari, između ostalog, u Orasima, Zagaraču te u Katunskoj nahiji, i to u Lastvi Čevskoj i na Donjoj Markovini, saopćeno je iz Ureda za izvanredne situacije MUP-a.

Ekipe Službe zaštite i spašavanja obilaze teren i pomažu mještanima u gašenju požara. Požar manjeg intenziteta u Rvašima je brzo lokaliziran, ali ekipa Službe zaštite i spašavanja i dalje obilazi taj teren. Aktivna su i dva požara u Cucima, u mjestima Donja Zaljud i Bata Cucka, precizirano je u priopćenju.

U Općini Bar aktivni su požari u mjestima Murići, Ostros i Vladimir, ali su pod kontrolom.

U Općini Tivat aktivni su požari u Solilima i Đuraševićima, ali su također pod kontrolom.

U Općini Herceg Novi aktivni su požari u mjestima Tići, Zabrđe, Petrovići i Stojkovići, Ravni Brijeg, Sitnica i Bjelotina.

Ukrajinski zrakoplov ANTONOV je tijekom prethodnog dana djelovao u Donjoj Markovini, Gornjem Zagaraču i Lastvi Čevskojl, dok je švicarski zrakoplov Super Puma tijekom prethodnog dana bio operativan na području Luštice.

Bugarski helikopter je bio aktivan na teritoriju općine Bar, u mjestu Murići i selu Besa, kao i na teritoriju općine Podgorica, u mjestima Orasi i Goljemadi.

Dva izraelska zrakoplova tipa Air Tractor prethodnog su dana napustila Crnu Goru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.