REGION

Bar: Masovna tuča zbog preljube, sijevale letve

Avaz.ba

28.7.2017

Petnaestak žena i djece romske populacije bili su učesnici tuče koja se juče oko 11 sati dogodila ispred općinske zgrade u Baru.

Prema kazivanju očevidaca, povod za nesvakidašnji okršaj u centru Bara bila je navodno preljuba jedne od žena, a cijelu svađu je započeo njen “ljubavnik”, pišu Dnevne novine.

Prema riječima sagovornika DN, sijevale su letve koje su ispred općine postavljene kao podloga za cvijeće, a najdeblji kraj je izvukla “ljubavnica” koja je bila u drugom stanju.

Uzavrele strasti nakon dvadesetak minuta su smirili policijski službenici koji su sve vinovnike incidenta odvezli u stanicu.

- Među njima je bio samo jedan muškarac za kojeg se pretpostavljalo da je riječ o “ljubavniku” zbog kojeg su se prvo dvije žene posvađale, a onda i potukle - kazao je Goran Stokić, jedan od očevidaca. Navodno, taj muškarac je došao sa suprugom ispred općine istovremeno kad je došla i njegova ljubavnica. Uslijedila je žestoka rasprava, psovke, a onda je došlo i do razmjene udaraca.

- Znatno veću agresivnost su ispoljile ženske osobe koje su, dok nije došla policija, pokušavali da razdvoje portir Opštine Bar i još dva čovjeka, dok su ostali očevici to sve posmatrali uz smiješak - priča Stokić.

- Dohvatili su se i letvi, nije se znalo ko koga udara. Predstava je trajala skoro dvadesetak minuta dok nije došla policija. Bilo je užasno - priča Stokić.

Prema saznanju DN, jedna žena u drugom stanju, za koju se sumnja da je “ljubavnica”, nakon tuče prevezena je vozilom hitne pomoći u Opštu bolnicu u Baru gdje su ljekari konstatovali da je lakše povrijeđena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.