REGION

Poljak se izgubio i zapalio vatru da bi pokazao gdje je, požar zahvatio čitavo brdo!

(A. S.)

29.8.2017

Veliki požar izbio je oko 19 sati na brdu Šušanj u Baru, javljaju "Vijesti".

Požar, koji je zahvatio veliku površinu, je formirao plameni trougao na brdu i jasno je vidljiv iz praktično svih dijelova Bara. 

Vatra se od vrha brda spustila ka starima naseljima Karadanovići i Talići.

Načelnik Barske službe zaštite Velizar Čađenović rekao je "Vijestima" da je plamen buknuo pod nevjerovatnim okolnostima.

Obavješten sam da je jedan planinar iz Poljske koji se izgubio u brdu, u namjeri da signalizira na kom se mjestu nalazi, zapalio vatru koja se zbog vjetra i suve vegetacije odmah proširila na veliki dio brda. Situacija je izuzetno ozbiljna, jer u ovom trenutku zavisno od vjetra, može doći ne samo do ugrožavanja gornjih kota Šušanja, već sa jedne strane brda i Sutomora, a sa druge strane Zubaca - rekao je Čađenović.  

On je dodao da će tražiti hitno uključivanje hrvatskih kanadera u gašenje požara od ranih jutarnjih sati kao i raspoloživih aviona crnogorskog MUP-a.

Odmah smo počeli da pravimo planove akcije za sutra, od rane zore. U ovom trenutku je vatra još daleko od puta, međutim, zbog mogućeg razvoja situacije moramo biti maksimalno na oprezu - kazao je Čađenović. 

"Vijesti" u barskoj policiji saznaju da izgubljeni Poljak još nije pronađen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.