REGION

Podgorički vatrogasci ove godine imali 3.880 intervencija

Ilustracija

(D. K.)

31.8.2017

Od početka godine do 30. avgusta Služba zaštite Podgorice imala je više od 3.880 intervencija, a najveći broj se odnosi na požare - 2.564.

- U junu su izvršene 353 intervencije gašenja požara, u julu čak 1.093, a trend velikog broja intervencija nastavio se i tokom avgusta, tako da je do sad intervenirano na 550 lokacija u gašenju požara - saopćeno je iz Službe zaštite.

Ovo ljeto je obilježilo ekstremno veliki broj požara u zemlji, pa su pripadnici Služba zaštite Glavnog grada pomoć u gašenju požara pružili kolegama sa Cetinja i iz Bara.

Veliku pomoć u gašenju obezbijedila je i avio-helikopterska jedinica Direktorata za vanredne situacije, čiji su avioni gasili najnepristupačnije lokacije, čak i u situacijama kad je opasnost za letenje bila na samoj granici.

Značajna ulaganja u Službu zaštite, u vrijednosti od preko milion eura, pomoglo je da se uspješno izbore sa izazovima u rekordnoj godini po broju intervencija.

Uprava Glavnog grada je, početkom godine nabavila dva nova vozila vrijedna oko pola miliona eura. Do kraja godine će stići i 72 uniforme, od koji svaka košta 1.300 eura.

Služba zaštite glavnog grada navodi da je za stanovnike u bezvodnim područjima u toku juna isporučila 136 cisterni vode za piće, u julu 143, a u avgustu 131.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.