REGION

Podgorica: Nakon ujeda pacova, petomjesečni dječak stabilno

Klinički centar Crne Gore ( Agencije)

(D. K.)

5.9.2017

Petomjesečni dječak, koji je prošlog petka zbog teških povreda genitalija primljen u Institut za bolesti djece, stabilnog je zdravstvenog stanja, potvrdili su za "Pobjedu" iz Kliničkog centra Crne Gore.

Prema njihovim nezvaničnim saznanjima, još nije izvjesno kada će beba izaći iz bolnice.

Ljekari, kako je "Pobjeda" ranije objavila, sumnjaju da je dječaka ugrizao pas ili pacov.

O cijelom slučaju obaviješteni su policija i Centar za socijalni rad koji bi trebalo da utvrde da li se radi o zanemarivanju djeteta.

Iz Centra su jučer saopćili da su odmah nakon što ih je policija obavijestila o povredi dječaka preduzeli sve iz svoje nadležnosti na osnovu Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti.

Ipak, oni nisu htjeli da govore o tome da li je utvrđeno zanemarivanje, jer su shodno zakonu "sve informacije o ličnim i porodičnim prilikama korisnika koje pružaoci usluga vode o njemu povjerljive".

Dječak je jedan od trojki desetočlane porodice koja živi u teškim socijalnim uslovima na Vrelima Ribničkim.

Iz Centra kažu da ova porodica do sada nije bila korisnik materijalnog osiguranja, te da u svojim nadležnostima preduzimaju mjere kako bi ostvarila prava iz oblasti socijalne i dječije zaštite.

- Shodno nadležnostima, preduzet ćemo sve mjere i radnje radi zaštite najboljih interesa djece, a Centar će pratiti porodicu dok god to bude neophodno - kazali su iz Centra za socijalni rad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.