REGION

Klinički centar Crne Gore: Napadnut doktor Peruničić, privedene dvije osobe

Agencije

(D. K.)

7.9.2017

Nakon što je iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) saopćeno da je danas napadnut internista Centra za kardiologiju dr Vladimir Peruničić, podgorička policija privela je Slavka Đuretića i Goran Kažića.

Od njih se uzimaju izjave u Centru bezbjednosti Podgorica, a tuzilac će se izjasniti o kvalifkaciji djela.

"Danas je oko 14.30 sati, prvo verbalno a zatim i fizički, napadnut internista Centra za kardiologiju dr Vladimir Peruničić. Do incidenta je došlo nakon što je dr Peruničić došao do glavnog ulaza da zatraži da ga zaštite radnici Službe obezbjeđenja naše ustanove od porodice pacijenta koji se liječi u Centru za kardiologiju, koji su se, kako je naveo, ponašali neprimjereno", navodi se u saopćenju KCCG.

Navodi se da je tom prilikom "došlo do verbalnog sukoba između dr Peruničića i rodbine pacijenta".

"U jednom momentu jedno od lica koja su se sukobila sa doktorom zadalo mu je udarac u glavu. Zaposleni u Službi obezbjeđenja uspjeli su da zaustave ovo lice i o svemu obavijeste dežurnu službu MUP-a. Na lice mjesta došla je Interventna jedinica koja je obavila razgovor sa svim učesnicima događaja. Dr Peruničić je upućen u Urgentni centar kako bi mu se ukazala ljekarska pomoć. Lica su nakon ovoga nemilog događaja odvedena u Centar bezbjednosti Podgorica i protiv istih će biti podnijeta krivična prijava od strane dr Peruničića i Kliničkog centra Crne Gore", kazali su iz KCCG.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.