REGION

Ubica crnogorskog fudbalera dobro poznavao teren, policija privela nekoliko osoba

Avaz.ba

17.9.2017

Crnogorska policija još ispituje okolnosti ubistva fudbalera Gorana Lenca (33), koji je sinoć ubijen na treningu u Kotoru. 

Policija u crnogorskom Kotoru još utvrđuje okolnosti ubistva . Prema riječima očevidaca, nepoznati muškarac je u jednom trenutku, dok je trajao trening fudbalera Bokelja, sišao sa tribina, prišao Lencu i pucao mu u potiljak. 

Prema riječima očevidaca, nepoznati muškarac je u jednom trenutku, dok je trajao trening fudbalera Bokelja, sišao sa tribina, prišao Lencu i pucao mu u potiljak.

Kada je ispalio metak, napadač je pobjegao. Kako nije glavu prekrio kapuljačom ili kapom, očevici su dali njegov detaljan opis policiji, koja je ubrzo blokirala cijeli grad.

“Nakon što ga je upucao, napadač je počeo da bježi prema izlazu sa stadiona gdje se nalazi mreža koja nije baš vidljiva u večernjim satima. Onaj ko ne poznaje teren bi se sapleo o mrežu, ali se to nije desilo čovjeku koji je pucao u Gorana. Može se zaključiti da je on i veoma dobro poznavao teren stadiona”, kazao je jedan od očevidaca.

U vidnom šoku, sagovornik Pobjede je kazao i da osim fudbalera Bokelja, kako sadašnjih tako i bivših, u večernjim satima treniraju i djeca, prenosi cdm.me. 

“Veliki broj djece se nalazi na tribinama odakle prate treninge fudbalera. Kada je pucano na Gorana, srećom, nije bilo uobičajene gužve jer je nekoliko sati ranije odigrana utakmica. Danima kada se igraju utakmice djeca ne treniraju”, pojasnio je on.

Sagovornik navodi da je Lenac bio omiljen među Kotoranima.

“Iako nije radio, od zarade koju je imao od izdavanja apartmana kupovao je fudbalsku opremu i pomagao Bokelj. Pošto se radi o dobrom i uzornom mladiću, neobjašnjivo je da je neko na njega potegao pištolj. Ovaj događaj uznemirio je cijeli grad”, kazao je očevidac pucnjave. 

Prema nezvaničnim informacijama, kotorska policija je sinoć privela nekoliko osoba na saslušanje povodom ovog događaja. Napadač još nije pronađen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.