REGION

Vujanović: Crna Gora dobija podršku UN

Vujanović i Gutjereš

(D. K.)

22.9.2017

Crna Gora će i ubuduće budi pouzdan član UN, odgovorno učestvujući u svim njenim aktivnostima i programima, kazao je predsjednik ove zemlje Filip Vujanović u Njujorku, na sastanku s generalnim sekretarom UN Antonijom Gutjerešom (Antonio Guterres).

Kako javljaju iz Kabineta, Vujanović je iskazao odlučnost i poštovanje za djelovanje predstavništva specijaliziranih agencija UN u Crnoj Gori, uvjeren da će se partnerstvo sa njima uspješno nastaviti.

Naglasio je podršku reformama UN koja je predstavljena od generalnog sekretara i koja treba da u uslovima brojnih globalnih izazova osigura, kako je kazao, veći utjecaj i efikasniju poziciju sistema UN, piše CdM.me.

U tom smislu, iskazao je zadovoljstvo sastankom država članica UN koje su podržale snažniju ulogu generalnog sekretara u realizaciji ovakve vizije djelovanja UN.

Generalni sekretar UN iskazao je uvjerenje da će Crna Gora nastaviti svoj posvećen i odgovoran odnos članice UN i naglasio poštovanje za podršku koju je dobio od Crne Gore za projekciju snažnije pozicije UN u odgovoru na globalne izazove sa kojima je međunarodna zajednica suočena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.