Lažni policajac varao turiste

Avaz.ba
27.09.2017 07:56

Inspektori kriminalističke policije uhapsili su Danilovgrađanina Mitra Markovića (30), zbog sumnje da je od turista i mještana Budve uzimao novac i vrijedne stvari, lažno se predstavljajući kao policajac.

Marković je jučer uhapšen i njemu je određeno zadržavanje do 72 sata, po nalogu kotorskog osnovnog tužioca. 

Prema riječima sagovornika “Vijesti” iz istrage, Marković je prije desetak dana došao u Budvu, a navodno prva žrtva 16. septembra bio je norveški turista.

Iskoristio je to što je Norvežanin bio u pripitom stanju. Predstavio se kao policajac i pokazao mu lažnu legitimaciju. Turisti je kazao da mu je hitno potreban njegov mobilni telefon i nešto novca, a ovaj mu je sve to dao. Obećao je da će se brzo vratiti, što naravno nije učinio - rekao je izvor “Vijesti”. 

On je dodao da je Norvežanin na istom mjestu čekao neko vrijeme, a kada je shvatio da je prevaren - otišao je u Centar bezbjednosti Budva. Budvanski inspektori krenuli su u potragu za “kolegom”. 

Tri dana kasnije, u policijsku stanicu došao je Cetinjanin Lj. B. i prijavio da ga je u pet sati na šetalištu zaustavio čovjek i na prevaru mu uzeo novac. 

On je ispričao da se ovaj predstavio kao policajac, da mu je pokazao neku legitimaciju i naredio da mu hitno da 550 eura, koje su mu potrebne da završi “neki policijski posao”. Marković je pobjegao, a Cetinjanin pomoć potražio od policajaca. 

Pretresom, kod Markovića je pronađen mobilni telefon i dio novca, koji su vraćeni oštećenima - rekao je sagovornik “Vijesti”. 

On će danas uz krivičnu prijavu biti priveden sudiji za istragu kotorskog Osnovnog suda. Tereti se da je počinio krivično djelo - krađa.

NA VRH