REGION

Oslobođen mlađi brat Darka Šarića: Nije kriv za "pranje" novca

Šarić i Lončar: Oslobođeni su optužbi za pranje 19,3 miliona eura

Avaz.ba

27.9.2017

Pljevljaci Duško Šarić, brat Darka Šarića, i Jovica Lončar oslobođeni su optužbi za "pranje" 19,3 miliona eura, današnjom presudom Apelacionog suda u Podgorici.

Presudu u Apelacionom sudu je izrekao sudija Zoran Smolović. Ovo je četvrta presuda Pljevljacima. Nakon što je Apelacioni sud ukinuo i treću osuđujuću, kojom su Šarić i Lončar bili osuđeni na pet i po godina zatvora, postupak protiv optuženih, kako to zakon predviđa, počeo je iznova, ali pred ovim sudom.

Optuženi su od početka negirali krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Advokat optuženih, Borivoje Đukanović, u završnoj riječi istakao je da je protiv Šarića i Lončara “svih sedam godina, koliko traje postupak, vođenja nezapamćena medijska haranga”, te da je i tužilac ranije prekršio pretpostavku nevinosti izjavom datoj medijima da “očekuje strožu kaznu za okrivljene”.

Đukanović je kazao da je optužnica “fiktivna konstrukcija” i da je optužba “uzalud pretendovala na dokazanosti krivice optuženih, kada je svim sredstvima tokom postupka neskriveno pokušavala da spriječi dokazivanje istine”.

Duško Šarić uhapšen je 16. novembra 2010. godine u Pljevljima nakon što su italijanske vlasti izdale nalog za njegovo hapšenje u međunarodnoj akciji “Loptice”.

Lončar je uhapšen u maju 2011. godine u Podgorici.

Inače, Duško je mlađi brat Darka Šarića kome se u Srbiji sudi u slučaju poznatom kao "Balkanski ratnik" za trgovinu kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Lončar je bio direktor u firmi Šarića, Mat Company.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.