REGION

Akcija policije: Uhapšeni Crnogorci i Pakistanci, sumnja se da su krijumčarili ljude

Avaz.ba

12.10.2017

U akciji “Centar” crnogorska policija je jutros uhapsila četiri osobe koje su krijumčarile strane državljane i prebacivale ih u zemlje Evropske unije, saznaju Dnevne novine.

Prema informacijama iz vrha policije, uhapšena dvojica su crnogorski državljani, dok su druga dvojica iz Pakistana, sa privremenim boravkom u Crnoj Gori.

“Prilikom jutrošnjeg hapšnja na jednoj od lokacija u Podgorici zatečeni su i ilegalni migranti koji su trebali biti prebačeni na druge destinacije u zemlje Evropske unije. Sva lica će uz krivičnu prijavu u toku dana biti privedena u Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom zbog krivičnog djela nedozvoljenog prelaska državne granice i krijumčarenje ljudi na organizovan način”, saopšteno je Dnevnim novinama u policiji.

Policija traga za još dvojicom krijumčara.

DN su ranije objavile da su službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala u Sektoru kriminalisticke policije prikupili dokaze da je šest lica organizovano u dužem vremenskom periodu, preko Crne Gore, krijumčarilo državljane Afganistana, Pakistana i Sirije i prevozili ih u zemlje Evropske unije.

Otkrivanju grupe krijumčara prethodio je višemjesečni rad, praćenje, kontrolisanje i osmatranje, u okviru policijskog predmeta kodnog naziva “Centar”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.