REGION

Uhapšeni osumnjičeni za paljenje vozila policajcu

Avaz.ba

18.10.2017

Crnogorska policija za samo deset sati identifikovala je i uhapsila Aleksandra Sekulovića (19) i Rajka Mihajlovića (18) koji su u noći između ponedjeljka i utorka polili benzinom pa zapalili službeno vozilo Dacia Duster koje je koristio službenik Granične policije Svetislav Filipović. To je u izjavi za "Pobjedu" potvrdio načelnik barske policije Drago Spičanović.

Automobil Dacia Duster bio je parkiran u Ulici Riste Lekića ispred zgrade u kojoj Filipović stanuje.

Vatrena stihija proširila se i na vozilo Renault koje u vlasništvu Filipovićevog komšije.

Nakon nekoliko sati intenzivne istrage, policija je prikupila dokaze i identifikovala Sekulovića i Mihajlovića koji se sumnjiče za podmetanje požara.

Podsjećamo, barska policija rasvijetlila je i napad na imovinu njihovog kolege Ivana Đokovića, komandira barske Interventne policije.

Ispod vozila Đokovića 8. aprila podmetnuta je ekplozivna naprava, a nakon mjesec istražitelji su identifikovali trojicu osumnjičenih.

Baranin Alan Kožar, koji slovi za vođu jedne od organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori, tereti se da je naručio aktiviranje ekplozivne naprave ispod Đokovićevog automobila.

Za Kožarom je raspisana međunarodna crvena potjernica jer je nedostupan crnogorskim vlastima.

Optužnicom se Kožaru stavlja na teret da je angažovao sugrađane Aliju Metovića i Iliju Kovačevića da 8. aprila eksplozivom unište automobil Đokoviću. Kožaru se sudi u odsustvu, a na teret mu se stavlja napad na službeno lice i podstrekavanje za napad na Đokovića.

Metović i Kovačević odgovaraju za krivična djela izazivanje opće opasnosti, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i napad na službeno lice.

Kožar je četiri dana prije eksplozije, 4. aprila, napustio teritoriju Crne Gore.

Đoković se našao na meti jednog od vođa barske kriminalne grupe zbog čestih kontrola njenih članova. Te česte kontrole članova sigurnosno interesantnih osoba dovele su do sukoba Kožara i Đokovića.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.